- Reklama -

Kdo odskáče brzký konec Capitals? Přinášíme 3 kandidáty

- Reklama -

Washington Capitals dostali do prvního kola velmi těžkého soupeře – suveréna základní části Floridu Panthers. Tým z hlavního města vzdoroval statečně, nakonec však po šesti zápasech postupují dál Cats. Po sezoně se dají očekávat změny v kádru vítězů Stanley Cupu z roku 2018. Tato tři jména jsou asi nejvíce na ráně.

Lars Eller

Jméno dánského centra Ellera už se nejspíše nebude dále objevovat na soupisce Capitals. Třiatřicetiletý centr má podepsáno za 3,5 milionu dolarů ještě na celou příští sezonu, navíc nemá ve smlouvě žádnou formu klauzule o nevyměnitelnosti. Střelec vítězné branky rozhodujícího zápasu finále v roce 2018 letos na své poměry nezažil špatnou sezonu (72 zápasů, 31 bodů), očekává se ale, že se Washington bude chtít zbavit jeho cap hitu.

Ilja Samsonov

- Reklama -

Ruský gólman zažil sezonu jako na houpačce, několikrát jej během sezony přechytal Vítek Vaněček, před přestupovou uzávěrkou vedení Capitals hodně tlačilo na získání Marca-André Fleuryho, který však nakonec zvolil Minnesotu. Pětadvacetiletý brankář měl v základní části podprůměrná čísla, v úspěšnosti zákroků spadl pod 90 %. V létě se stane omezeným volným hráče, určitě ale bude chtít přilepšení oproti dvěma milionům ročně, které bere nyní. Nezkusí Capitals jeho práva zpeněžit?

Justin Schultz

Kanaďan Schultz neprožil zrovna povedenou druhou sezonu v hlavním městě. Nejvíce bije do očí jeho -15 bodů ve statistice +/-. Jednatřicetiletý bek se v létě stane volným hráčem, pokud však chce zůstat ve Washingtonu, bude se muset spokojit s menší výplatou než dosud. Nyní měl čtyři miliony ročně.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -