- Reklama -

Kdo se bude v NHL stěhovat?

- Reklama -

Fanda NHLDo uzávěrky přestupů v NHL zbývají už jen necelé dva měsíce. U kterých známých hráčů existuje velká pravděpodobnost, že se budou do 25. února stěhovat? Podívejte se na náš přehled.
Průvan se dá očekávat ve Philadelphii. Nejprve si v listopadu vyklidil svoji kancelář GM Ron Hextall, aby předal klíčky Chucku Fletcherovi. O dva týdny později se s Letci loučil hlavní kouč Dave Hakstol, místo něhož nastoupil Scott Gordon.
Flyers jsou ale stále za očekáváním a největší problémy mají (na jazyk se dere „už tradičně“) v brankovišti. S přesunem do Philadelphie je v poslední době spojovaný veterán se dvěma prsteny za vítězství ve Stanley Cupu Jonathan Quick. Ostřílený Američan by mohl pomoci shodit tlak příliš velkých očekávání z mladého Cartera Harta (čtěte ZDE).

Své místo ve městě bratrské lásky by naopak mohl ztratit power forward Wayne Simmonds. Třicetiletému křídlu po této sezoně skončí kontrakt. Dá se čekávat, že Kanaďan bude požadovat navýšení hodnoty své stávající smlouvy. Jistě nebude mít o zájemce nouzi a je otázkou, zda by se jeho současnému týmu nevyplatilo zkusit za něj najít adekvátní náhradu ještě před uzávěrkou.
Přijdou o opory?
V podobné situaci jako Flyers se Simmondsem se nachází i Rangers s Matsem Zuccarellem. Jednatřicetiletý Nor se etabloval jako velmi schopný útočník s pravidelným ročním příspěvkem přes 50 bodů a jeho současný kontrakt na 4,5 milionů dolarů pomalu končí. Jeho prodloužení by mohlo sebrat manévrovací prostor pro podpis Kevina Hayese, jenž se stane omezeným volným hráčem a dalších vyhlédnutých přírůstků týmu, který prochází přestavbou.



Navzdory postavení v tabulce zažívají brankář Detroitu Jimmy Howard a jeho parťák z útoku Gustav Nyquist statisticky vydařené sezony. Švédské křídlo má směle nakročeno k překonání svého bodového maxima ze sezony 2014-2015, kdy posbíralo 54 bodů za 27 branek a stejný počet nahrávek. Doposud má na svém kontě po 40 zápasech 33 bodů za 9 gólů a 24 asistencí.
Gólman Howard se v posledních letech musel prát o své výsadní místo v brankovišti Detroitu a pokaždé jej získal pro sebe. Čtyřiatřicetiletému veteránovi letos končí kontrakt. Dá se očekávat, že ještě bude chtít v pár posledních sezonách své profesionální kariéry zažít atmosféru play-off a porvat se o hokejový grál, který mu stále chybí. Letos má impozantní statistiku úspěšností zákroků 92,1 %.
Tři veteráni
Zkušenosti jsou to, co rozhoduje velké zápasy. Veterán, který jde v sedmém zápase na oslabení pět minut před koncem zápasu bránit hubený náskok svého týmu s čistou hlavou, je cenným zbožím. Tři taková jména by mohla být k dispozici.
Někdejší šampion s LA Kings Jake Muzzin v Kalifornii strádá a potřeboval by restart. Má velmi přívětivý cap hit – čtyři miliony dolarů a žádnou no-trade klauzuli ve smlouvě.
St. Louis Blues opět letos nedostávají svým ambicím, takže na řadu přijdou výměny. Zajímavým vyztužením zadních řad by mohl být pro jiné celky Jay Bouwmeester.
Třetím do party je Alex Edler z Vancouveru. Byť má ve svém kontraktu klauzuli o nevyměnitelnosti, mohl by se jí vzdát, pokud by přišla nabídka z klubu, který je favoritem na zisk Stanley Cupu.

- Reklama -

Náš přehled uzavírají dva útočníci Ottawy Senators, která se od loňska nachází ve stavu veřejně propíraného rozkladu. Top útočník Mark Stone je ve finálním roce svého kontraktu. Jeho ambicí by mohlo být získat více peněz i šanci na premiérový Stanley Cup.
Také Matt Duchene pomalu ukrajuje poslední měsíce své současné smlouvy a je otázkou, zda si majitel Eugene Melnyk bude chtít nechat „průseráře“ Duchena ve svém klubu.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -