- Reklama -

Kdy to tam konečně padne? Tyto hvězdy stále čekají na první trefu sezóny

- Reklama -

Téměř měsíc běží základní část NHL, ale ne všechna slavná jména jsou v žebříčku nastřílených gólů tam, kde bývá zvykem. Zde je několik obvyklých střelců, kteří v této sezóně zatím nedokázali rozvlnit síť soupeře.

Brent Burns – San Jose

V loňské sezóně udával tempo všem střelcům v lize s 320 střelami a navýšil svá bodová maxima díky 29 brankám a 47 asistencím. Letos má na kontě pouze šest přihrávek z deseti utkání. Jeho chvíle jistě brzy přijde.

Erik Karlsson – Ottawa Senators

Kapitán Sens sice přišel o začátek sezóny, kdy léčil zranění, přesto už stihl naskočit do šesti utkání. Na svůj první zásah však populární obránce stále čeká. V průměru na zápas střílí téměř tři střely na svého protivníka a zažil již tři večery, ve kterých si připsal více než jeden bod. První branka by měla přijít každým zápasem.

Dustin Byfuglien – Winnipeg Jets

Mohutný obránce odehraje za svůj tým mnoho minut v každém zápase. První branka. která by podtrhovala jeho výkony, však zatím nepřišla. Dvaatřicetiletý obránce vyšle puk na soupeřovu klec v průměru 2,57 krát, což je oproti loňsku, kdy produkoval v průměru přes tři střely na zápas, značný pokles. Pokud chce k pěti asistencím přidat branku, musí opět zvýšit palebnou frekvenci.

- Reklama -

Jason Spezza – Dallas Stars

Zkušený útočník zažívá v současné době těžké období. Jeho čas na ledě je v současné době 13:07 na zápas, což je téměř o tři minuty méně, než tomu bylo v minulé sezóně. Také se ze své oblíbené pozice v centru útoku přesunul na křídlo a na tomto postu si připsal pouhých 5 asistencí v 11 zápasech. Čtyřiatřicetiletý útočník potřebuje skórovat, aby získal větší ice time, ale potřeboval by mít více času na vstřelení branky. Co s tím?

Henrik Sedin – Vancouver Canucks

Henrik Sedin nikdy nebyl klasickým střelcem. Je ale překvapením, že v omlazujícím se týmu Canucks stále zůstává bez gólového zářezu. Z 10 utkání vytěžil pouhé 3 asistence a co je ještě více překvapivé, že více času na ledě dostáva třeba i Derrek Dorsett.

Sebastian Aho – Carolina Hurricanes

Tým z Raleighu v ofenzivní činnosti poněkud tápe. Gólová nemohoucnost postihla i finského mladíka Sebastiana Aha. Ve své nováčkovské sezóně nasázel 24 branek, ale v té letošní jakoby podléhal prokletí druhého ročníku. Stále zůstává členem prvního útoku a tak by se gólová jízda měla hodně brzy rozjet.

Kyle Okposo – Buffalo Sabres

V každém tápajícím klubu lze nalézt tápajícího hráče. Příkladem by mohl být Kyle Okposo a tým Sabres. Buffalo zatím dokázalo zvítězit v pohých třech utkáních a americký útočník si v deseti zápasech připsal jen 2 asistence. Za poslední tři sezóny nastřílel v průměru 23 branek. Sabres by gólový příspěvek velmi nutně potřebovali.

Ryan Johansen – Nashville Predators

Přestože stále čeká na gól, zůstávává Johansen členem elitní formace i přesilovkového komanda. Jeho kolega v útoku Filip Forsberg už dokázal zaznamena 8 branek v 11 utkáních. Johansenův největší problém je zřejmě v tom, že během 11 zápasů vyslal na branku soupeře pouhých 16 střel. Více střelby = více gólů.
 
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -