- Reklama -

Když dvakrát po sobě vyhrajete Stanley Cup a Conn Smythe Trophy, děláte něco správně, chválí Crosbyho McDavid

- Reklama -

O Hartovu trofej udělovanou nejužitečnějšímu hráči pro svůj tým se dnes rozhodne mezi trojicí Sidney Crosby, Connor McDavid a Sergej Bobrovskij. V souvislosti s rozšiřovacím draftem, na základě něhož Vegas Golden Knights vybudují mužstvo, dostala řada finalistů individuálních trofejí otázku, kolem kterého hokejisty by postavili svůj klub, pokud by disponovali neomezeným výběrem. Nepřekvapí, že nejčastěji zazněla jména Crosby a McDavid.
„Nevím, je to těžké. Sid a Connor jsou úžasní,“ vyjádřil se na jejich adresu obránce San Jose Sharks Brent Burns, který bude usilovat o zisk první Norris Trophy ve své kariéře. Ta náleží nejlepšímu zadákovi sezony. Burns soupeří s Victorem Hedmanem a Erikem Karlssonem.
„Když jsem hrál se Sidem, odehrály se jenom dobré věci. Jde o skvělého hráče a chlapa, je neuvěřitelným reprezentantem tohoto sportu,“ tvrdí Burns.
„Connor je tichý, ale je velmi pohodový, snadno se s ním vychází. Bude strašně dobrý, už teď je z něj elitní hráč. Bude dominovat po velmi dlouhou dobu,“ je si vědom bek Žraloků.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Crosby před pár dny dovedl Pittsburgh Penguins k obhajobě Stanley Cupu. Tučňáci se stali prvním klubem po 19 letech, jenž dokázal po pouhých dvanácti měsících navázat na předchozí triumf. Kromě toho si 87 odnesla podruhé za sebou i Conn Smythe Trophy pro nejdůležitějšího hráče vyřazovacích bojů.
Kapitán Edmontonu Oilers McDavid ve svém druhém ročníku ukořistil Art Ross Trophy díky vítězství v kanadském bodování. Jako jediný dokázal pokořit hranici 100 bodů, když si připsal 30 branek a 70 nahrávek.
Výčet dosažených úspěchů pochopitelně jasně hovoří ve prospěch Crosbyho. Na druhé straně je „McSpasitel“ ročník 1997, zatímco „Sid the Kid“ 1987. Dvacetiletý McDavid má spoustu sezon na to, aby se dvojnásobnému olympijskému vítězi v počtu triumfů alespoň přiblížil.
„Kvůli věku bych si pravděpodobně zvolil McDavida. Organizaci přináší výhody a hodnotu. Pokud bych byl generálním manažerem a měl tu možnost, asi bych si ho vybral,“ nechal se slyšet Karlsson.
V Pittsburghu se 14. června 2017 uskutečnil už třetí průvod s trofejí lorda Stanleyho za posledních osm let

Se švédským lídrem Ottawy Senators si notuje také brankář Washingtonu Capitals Braden Holtby.
„Bylo by těžké odejít od McDavida. Nevím, jestli by se někdo rozhodl jinak, uvážíte-li jeho věk a talent. Je vzrušující ho sledovat, skvěle bruslí. Je jedním z hráčů, kterého i ostatní rádi pozorují. Pro hokej je důležitý,“ myslí si Holtby, soutěžící o Vezina Trophy pro nejlepšího strážce tří tyčí, kterou může vyhrát podruhé za sebou. Konkurenty mu jsou Bobrovskij a Carey Price.
Crosbyho umění si užívá samotný McDavid. Moc dobře si uvědomuje, že se toho od kapitána Pens může hodně co naučit.
„Najde cestu, jak věci dotáhnout do konce. Najde způsob, jak zvítězit. Můžete ho sledovat a dělat si poznámky, zejména pokud jde o mentální stránku věci. Každá situace se liší, ale když dokážete dvakrát po sobě triumfovat ve Stanley Cupu a k němu si odnést dvě Conn Smythe Trophy v řadě, děláte něco správně,“ vzhlíží ke Crosbymu nejmladší kapitán v dějinách NHL.
McDavid na jaře dotáhl Olejáře po jedenácti letech do play-off

- Reklama -
- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -