- Reklama -

Kesler podepsal s Anaheimem šestiletou smlouvu a věří ve Stanley Cup

- Reklama -

Ryan Kesler podepsal s Anaheimem Ducks novou šestiletou smlouvu, která vyprší na konci sezóny 2021-22. Finanční podmínky nebyly zveřejněny, nicméně podle informace listu Orange County Register by si měl třicetiletý útočník přijít na 41,25 miliónu, což je 6,8 mil. ročně. Kesler bude v příštím ročníku vyplácen ještě podle starého kontraktu a vydělá si rovných pět milionů USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ceněný defenzivní specialista věří, že Ducks mají všechno, co je potřeba k vítězství ve Stanley Cupu, přestože jeho mužstvo letos neuspělo. Anaheim, se 109 body nejlepší tým základní části, prohrál v náročném konferenčním finále s Chicagem v sedmi zápasech.
„Šatna drží pohromadě, jsme na úrovni těch nejvyšších standardů,“ řekl Kesler. „Tohle mužstvo nebude spokojené, dokud nevyhrajeme Stanley Cup. A až ho vyhrajeme, taky nemyslím, že budeme spokojení. Budeme chtít vyhrát další. Byli jsme jediný zápas od finále. Tahle zkušenost nám příští rok pomůže.“
Kesler nasbíral v uplynulé základní části sezóny 47 bodů (20+27) v 81 utkáních. V 16 utkáních play off byl se 13 body (7+6) ještě produktivnější. „Ty pocity byly vzájemné,“ řekl ke smlouvě s Ducks. „Oni chtěli mě a já chtěl zůstat u nich. Skvělá organizace, skvělí vlastníci. Skvělý managament, který chce vyhrávat. A my máme výborný tým. Je to výborná organizace a já chci být její součástí příštích šest let,“ vysvětlil své postoje Kesler.

Rodák z Livonie v americkém Michiganu přitom strávil prvních deset let kariéry ve Vancouveru, který ho v roce 2003 jako 23. v pořadí draftoval v prvním kole. Do Anaheimu přišel až loni a zvykl si rychle. „Cítil jsem se stále pohodlněji. Jak jsem s těmi chlapy bojoval noc co noc, říkal jsem si čím dál hlasitěji svůj názor. Stáváte se rodinou a já určitě chci být součástí téhle party,“ dodal Kesler.
Celou organizací se táhne nespokojenost z nevydařeného závěru právě skončeného ročníku. „Bavili jsme se o tom na konci sezóny, taky trochu v létě, samozřejmě v nás zůstal trošku hořký pocit, myslím, že jsme si zasloužili být lepší. Chceme vyhrát Stanley Cup.“
„Ztratili jsme nějaké přátele a spoluhráče, ale to je součást byznysu. Na druhé straně jsme zase získali pár skvělých hráčů a z toho mám radost. Jsme blízko Stanley Cupu, kousíček. Nyní jen potřebujeme jít a vyhrát ho. Začít znovu od začátku,“ věří Ryan Kesler, jenž byl kousek od triumfu už v roce 2011, kdy prohrál s Vancouverem finále proti Bostonu.
Foto: Icon Sportswire
Poveden gólová akce v provedení Ryana Keslera

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -