- Reklama -

Kessel se má stát vůdcem smečky

- Reklama -

Arizona získala Phila Kessela, aby pozvedla povadající ofenzívu. Enigmatický forvard ale ví, že ve svém novém působišti bude zastávat ještě důležitější pozici.
„Už se na to těším,“ odpověděl Kessel na otázku Adama Kimelmana z NHL.com týkající se jeho potenciální vůdcovské role. „Udělám cokoliv, abych těmto klukům pomohl vítězit a zlepšovat se. Pokud budou mít mladíci jakékoliv otázky, budu tam pro ně. Pokusím se udělat náš tým i je lepšími.“

31letý Američan je protřelým matadorem, kterému chybí pouze čtyři klání do tisícovky odehraných zápasů. V žádné ze svých předchozích štací však písmenka „C“ či „A“ na svém trikotu nenosil. A to i navzory faktu, že byl šest let tváří Toronta Maple Leafs.
Důvodem mohou být i jeho problematické vztahy s nadřízenými. Někdejší kouč Javorových listů Ron Wilson nazval Kessela „neukočírovatelným“ a hráčovy spory s trenérem Pens Mikem Sullivanem byly podle všeho hlavním důvodem jeho stěhování ke Kojotům.
V Arizoně to může být jiné. Šéfovat mu bude z lavičky Rick Tocchet, bývalý asistent Penguins, s nímž Kessel více než souzní.
Fanda NHL
„Převezme roli mentora méně zkušených kluků, vezme je na večeři apod.,“ okomentoval Tocchet nové Kesselovo poslání. „Chci ale zároveň, aby byl stále tím, kým je. Netoužím po tom, aby zde přišel s kladivem v ruce a halekal ‚Budu vás vést, hoši‘. Jen potřebuju, aby měl kladný vliv, protože věřím, že dokáže předat jiným užitečné hokejové znalosti.“
A podobně to vidí i generální manažer Yotes John Chayka. „Phil může být lídrem, který strhne mladíky, podívá se s nimi na herní situace, řekne jim, jak vytvořit útok. Dělal to už celá léta a patřil v tom mezi nejúspěšnější hráče v lize,“ poznamenal nejmladší manažer v dějinách NHL.
Kessel se ke Coyotes připojil na konci června poté, co od sezóny 2015/16 oblékal dres Pittsburghu, se kterým získal dva Poháry (2016, 2017). Nejzdařilejším byl pro něj ročník 2017/18, v němž nasbíral 92 bodů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -