- Reklama -

Kindl pomohl asistencí k dalšímu vítězství Detroitu

- Reklama -

Z neděle na pondělí čekalo na fanoušky NHL jediné utkání. A to doslova. Pouhých 29 vteřin po úvodním buly oněměla světla v Joe Louis Areně a zápas mezi Detroitem a Vancouverem byl na dalších 35 minut přerušen. Naštěstí na atraktivitě mu to nijak neubralo. Při pohledu na tabulku byli sice mírnými favority hosté, ale domácí na to nedbali a dokráčeli si pro další triumf.
První třetina byla ve znamení švédského baletu. Ve čtvrté minutě se kotouč po ose Zetterberg – Ericsson – Kronwall prohnal celým obraným pásmem hostí a dezorientovaní Canucks jen smutně koukali, jak zcela volný Niklas Kronwall otevírá skóre. Ještě hezčí kombinaci přinesla druhá branka Red Wings. Kámen – nůžky – papír tentokrát v podání švédského tria Franzén – Zetterberg a zakončující Gustav Nyquist, který byl znovu zcela nekrytý.
Detroit předvedl učebnicový příklad přesilovkové souhry, když překrásnou kombinací zužitkoval početní převahu již po deseti vteřinách. A do třetice švédové, ale tentokrát v negativním smyslu. Jonathan Ericsson byl za bránou Detroitu obtěžován dvěma dotírajícími hráči a tak pod tlakem přihrál pouze na hůl Radima Vrbaty, jehož prudká střela však orazítkovala pouze břevno Howardovy brány.
Domácí gólman tak kapituloval až v úvodu druhé třetiny, kdy využil přesilovou hru hostí útočník Linden Vey. Ten si v zápase připsal celkem tři body a z individuálního hlediska prožil nejpříjemnější večer letošní sezóny. Red Wings obnovili své dvoubrankové vedení ve 35. minutě. Český obránce Jakub Kindl našel nádhernou přihrávkou slovenského útočníka Tomáše Tatara. Jeho střela sice za Millerova záda nepronikla, ale v následném zmatku se nejlépe zorientoval Pavel Dacjuk a k překvapení všech dotlačil puk do brány.
Detroit si tak připsal druhou trefu v početní výhodě. Kindl zaznamenal asistenci a o minutu později mohl i skórovat, ale stejně jako v případě Vrbaty skončila i jeho střela pouze na břevně. Canucks se znovu zvedli v 53. minutě. Yannick Weber napálil puk od modré čáry a teč Shawna Matthiase rozsvítila červené světlo. Jenže už po 70 vteřinách bylo vše při starém. Danny DeKeyser nahodil puk na bránu hostí a i když to nebyl žádný prudký projektil, Ryan Miller reagoval příliš pozdě.
Hostům tak nezbývalo než se pustit do loterie zvané power play. Na poprvé byli úspěšní, když Linden Vey zužitkoval pas Brada Richardsona a znovu snížil na rozdíl jediné branky. Ale na podruhé už to hostům nevyšlo. Na prahu poslední minuty získal v obranném pásmu kotouč Pavel Dacjuk a vyslal líného „šouráka“ přesně na bránu soupeře. Hráči Canucks už puk nedostihli, navíc jeho směr ještě jistil další forvard Detroitu Darren Helm.
Red Wings zvítězili počtvrté za sebou, naopak Kosatky se po třech výhrách musely smířit s porážkou. „Pořád nehrajeme tak dobře, jak bychom měli. Bylo tam několik zbytečných ztrát, ale naštěstí pozitivní faktory převážily a my jsme našli cestu k vítězství,“ komentoval utkání Mike Babcock. „Je to zklamání. Ve třetí třetině jsme na ledě dominovali. Všechny formace hrály naplno, všechny si dokázaly vyprodukovat solidní šance,“ přidal pohled druhé strany Shawn Matthias.
Hvězdou zápasu byl vyhlášen domácí kapitán Henrik Zetterberg, jednu asistenci si připsal Jakub Kindl i Tomášové Tatar s Jurčem. I přes prohru je Vancouver stále na čele Pacifické divize. Detroitu patří pátá příčka ve východní konferenci, ale na první čtyři týmy ztrácí shodně pouze jeden bod.
Foto: Icon Sportswire

Detroit – Vancouver 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)

Branky a asistence: 4. Kronwall (Ericsson, Zetterberg), 12. Nyquist (Zetterberg, Franzen), 35. Dacjuk (Tatar, Kindl), 54. DeKeyser (Sheahan, Jurčo), 60. Dacjuk – 23. Vey, 53. Weber (Vey), 57. Vey (Matthias, Richardson).
Střely na branku: 11-7-12=30, 10-12-11=33. Přesilovky: 2/4 – 1/3. Diváci: 20.027.
Brankáři: Howard 33/30 – Miller 29/25.
Hvězdy utkání: Zetterberg (DET), Vey (VAN), Helm (DET).
Česká účast: Kindl – Vrbata.
Sestřih z utkání:

Výpadek elektrického proudu

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -