- Reklama -

Kings vyhodili Stevense a povolali slavného Němce

- Reklama -

Fanshop týmu
Los Angeles ztratilo trpělivost a rozvázalo spolupráci s hlavním trenérem Johnem Stevensem. Dočasným lodivodem lavičky Králů byl jmenován Willie Desjardins.
Výpověď dostal i Stevensův asistent Don Nachbaur, jehož nahradí Marco Sturm. Bývalý špičkový německý útočník naposledy koučoval reprezentaci Německa.


Zemětřesení ve Městě andělů přichází za situace, kdy se Kings nacházejí s bilancí 4-8-1 na posledním místě Západní konference (tabulka ZDE). Stevense a Nachbaura nezachránil ani sobotní zápas proti Columbusu, který jejich svěřenci získali v poměru 4:1.
„Úvod sezóny nám nevycházel tak, jak jsme očekávali…Chceme, aby nás Willie vrátil zpět na úroveň, na které budou mít hráči bojovnější přístup. Musíme zase získat vášeň pro hru,“ uvedl ke změnám generální manažer Rob Blake.
Pro Stevense se jednalo o druhý ročník v roli hlavního kouče. V minulé sezóně zaznamenal s Los Angeles bilanci 45-29-8 a v prvním kole play-off nedokázal najít recept na Vegas, které Krále vyřadilo jasným výsledkem 4:0 na zápasy.
Dvaapadesátiletý Kanaďan působil dříve jako asistent Darryla Suttera a byl tak součástí týmu, který přinesl v letech 2012 a 2014 do Kalifornie Stanley Cup.
O devět let starší Desjardins je znám ze svého působení z Vancouveru, který ve třech sezónách dovedl k bilanci 109-110-27. Klub opustil v roce 2017.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -