- Reklama -

Kolem Jágra vzniká česká kolonie: z Calgary přišel Hudler, z Detroitu Kindl

- Reklama -

Jaromír Jágr už není jediným krajánkem na soupisce Floridy. Panteři v sobotu odpoledne získali prostřednictvím výměn tři nové hráče, z toho dva Čechy, a sami se přitom nevzdali ani jednoho. Do vedoucího týmu Atlantické divize přicházejí útočníci Jiří Hudler a Teddy Purcell a obránce Jakub Kindl.
Za Jiřího Hudlera poslal generální manažer Dale Tallon do Calgary druhou volbu v letošním draftu a právo výběrů ve čtvrtém kole draftu v roce 2018.
„Jsme velice potěšeni, že můžeme přivítat Jiřího u Panterů,“ pronesl na adresu hráče, kterému v létě vyprší čtyřletá smlouva za 16 miliónů dolarů. „Je to velice šikovný a zkušený hokejista, který rozšíří řady našich vůdců a vylepší ofenzivní schopnosti našeho mužstva.“
Loňský vítěz Lady Byng Trophy určené nejslušnějšímu hráči NHL slouží v zámoří jedenáctou sezónu, v 657 zápasech za Detroit a Calgary zaznamenal 155 branek a 251 asistencí. Před rokem obsadil osmou příčku v kanadském bodování NHL, letos zatím nasbíral 35 bodů.
Kvůli získání Teddyho Purcella obětovali Panthers třetí volbu v nejbližším draftu. Rovněž kanadskému forvardovi končí o prázdninách kontrakt, dokonce ještě o půl miliónu dražší než ten Hudlerův. Purcell dokázal během svého někdejšího působení v Tampě Bay dvakrát překonat padesátibodovou hranici, jeho celková bilance v NHL se blíží ke třístovce.
Jakub Kindl už byl v sezóně jednou k mání zadarmo při zapsání na waiver list, v lednu ale Florida o jeho služby ještě zájem neměla. Teď za něho musí Detroitu „zaplatit“ šestou volbou v draftu 2017. Red Wings se ovšem uvolili, že se postarají o patnáct procent hráčovy mzdy. Šumperský rodák, který polovinu zápasů sledoval jen z tribuny a začátkem týdne byl podruhé poslán na farmu, má smlouvu ještě na příští rok s průměrným příjmem 2,4 miliónu dolarů.
„Hlavní je, že se nám na léto uvolnil prostor pod platovým stropem,“ vysvětluje generální manažer Rudých křídel Ken Holland. „Dnešek je dobrým dnem pro Floridu i pro Detroit. Jakub potřeboval změnit prostředí, u nás se nedokázal natrvalo uchytit v sestavě.“
Na Floridě by se to českému zadákovi mohlo podařit, zvláště s ohledem na zdravotní problémy veterána Willieho Mitchella. Hudler by zase mohl zaskočit na levém křídle elitní formace vedle Jaromíra Jágra místo zraněného Jonathana Huberdeaua.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -