- Reklama -

KOMENTÁŘ: Česká televize zakončila dekádu hokejovým fiaskem

- Reklama -

Mistrovství světa hráčů do 20 let, které hostí Ostrava a Třinec, může dopadnout pro naše sebelépe. Jeden debakl si však už neodpáře. Mediální pokrytí ze strany majitele televizních práv je u nás natolik tristní, že stěží hledáte racionální odůvodnění.
Česká televize měla unikátní příležitost vypiplat si z juniorského šampionátu své pozlátko, místo toho se k němu léta chovala až nepochopitelně odcizeně. Změna mohla přijít s letošní edicí, která se koná v Česku. Těžkou ránu na solar však fandové obdrželi už v úvodní den turnaje.

Kompletní výsledky a program MS juniorů 2020

Těšili jste se na vánoční duel Kanada-USA, který vyprodal Ostravar Arénu? Smůla, ČT upřednostnila souboj Třince na Spengler Cupu, akci, jejíž sláva pohasla asi před 40 lety.
Chtěli jste si vychutnat hymnu vítězného českého celku, jenž senzačně porazil Rusko? Smůla, ČT rychle a zbrkle přepla na extraligové utkání.
Čekali jste v přestávkovém programu ČT analýzy týkající se vycházejících hokejových hvězd? Smůla, ČT raději věnovala pozornost večernímu střetnutí dvou ligových mančaftů.
Byli jste zvědaví, jak si Slováci poradí s mohutnou fanouškovskou podporou v zádech? Smůla, ČT nemíní v základní části vysílat ani jedno klání s našimi sousedy.

MSJ: Ruská mašina se zadřela na Češích, v Třinci padl gól snů

MS juniorů je v Kanadě každoroční sportovní událostí, která představuje pro stanici TSN obrovský zdroj příjmu. Za zisky je ale velká a poctivá práce. Byla to tato televize, která si v 90. letech vytvořila z mládežnického turnaje svou výkladní skříň. Důkladnou propagací a propracovanými spoty vnukla Kanaďanům, že se jedná o bitvy, které si nesmí nechat ujít.
A obyvatelé země javorového listu na nabídku kývli a šampionát si užívají od té doby v miliónech.
Ano, evropské stanice to mají vzhledem k časovému posunu těžší. Je ale tohle důvod stáhnout kalhoty už před brodem?
Tým šéfkomentátora Roberta Záruby udělal pro český hokej mnoho a má velký podíl na tom, že květen patří v Česku tomuto ledovému odvětví.
O to více je přístup k dění v Ostravar a Werk Areně hůře uchopitelný pro běžného pozorovatele. Nezbývá proto nic jiného než povzdechnout a těšit se na jaro, kdy ze sebe Zárubova parta opět vydá to nejlepší.

MS juniorů: Tyhle hochy nespusťte v Ostravě a Třinci z očí

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -