- Reklama -

KOMENTÁŘ: Ovečkin se nezmění. Vulgarismy jsou zbytečné

- Reklama -

Ruský útočník Alexandr Ovečkin poutá v zámoří pozornost hned z několika důvodů. Jako jeden z nejlepších hokejistů současnosti a lídr Capitals plní stránky sportovních příloh tamních novin. Mimo to je ale pro americké žurnalisty zajímavý i svým vztahem k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. A v časech války na Ukrajině poutá jejich přátelství ještě více pozornosti.

Ovečkin ruskou agresi přímo neodsoudil a pouze uvedl, že invaze na Ukrajinu je složitým problémem. Vyslovil také přání, aby válka co nejrychleji skončila. A to může být i s přihlédnutím k jeho výrokům z minulosti málo.

Kapitán Washingtonu schvaloval v roce 2014 anexi Krymu, aby o tři roky později založil Putin Team – zvláštní fanklub sdružující další prezidentovy stoupence.

Historie vztahu Ovečkin – Putin je plná Ovečkinových zdvořilostních frází, které mohou některým připomínat patolízalství.  Jen málo sportovců z velké východní země totiž podporuje současného vládce Kremlu tak výrazně jako kapitán Caps.

- Reklama -

Ať už Ovečkin jedná upřímně či nikoliv, jedno je neoddiskutovatelné: občas je k smíchu.  „Jste na správné cestě a my respektujeme všechny vaše akce a budeme vás vždy podporovat, protože milujeme naši zemi!!!,“ napsal například před osmi lety na Putinovu adresu na svém twitterovém účtu.

Mnoho fanoušků za to vše Ovečkinovi spílá. A pravděpodobně po právu. Ostrá prohlášení v diskuzích, které toho snesou hodně, jsou však zbytečná. Nejnověji rozbouřila sociální sítě zpráva o smrti Ovečkinova otce. Fandové často používají vulgarismy a ztrácejí zábrany. To vše ale není nutné.

Tlačit na organizaci Capitals, aby svou hvězdu popostrčila k odsouzení ruské agrese, je také zbytečné. Hokejistovým slovům bychom stejně nevěřili a ponořili bychom se do vod pokrytectví. Ovečkinovo putinofilství nám totiž za ztrátu důstojnosti rozhodně nestojí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -