- Reklama -

KOMENTÁŘ: Vítejte v Evropě. Slováci ukázali, proč stojí NHL nad mistrovstvím světa

- Reklama -

Slovensko připravilo hokejovému světu krásný šampionát, na nějž je náležitě hrdé. Bohužel se ale minimálně v Košicích ukázalo, proč se ten nejlepší hokej aktuálně hraje v USA.
K úžasnému zážitku totiž patří nejen pestré dění na ledě, ale také důstojná divácká kulisa. A v tomto směru Slováci totálně selhali.
Přitom je ze začátku zámořští žurnalisté vynášeli do nebes. „Atmosféra v Bratislavě je tak skvělá, že se nedá vylíčit. Nechápu, proč se sem fanoušci ze Severní Ameriky vydávají tak málo, aby ji poznali vlastními smysly,“ uvedla například novinářka Julie Robenhymerová z New Jersey.


Jenže po pondělním zápase domácích s Kanadou se naplno projevila ta nejošklivější stránka evropského fandění – urážky, vulgarismy a odpadky na ledě.
Příznivci v košické Steel Steel Aréně neunesli vypjatý duel s výraznými zásahy ze strany sudích a po šokujícím konci, v němž rozhodl trefou dvě sekundy před koncem Rytíř Mark Stone, se změnili ve zvířata.
Slovensko prohrálo 5:6 a bratia se usmyslili, že se musí pomstít.
Celá hala začala mohutně pískat a nadávat na rozhodčí. Poté „fandové“ naházeli na led flašky, odpadky a další předměty, které mohly ublížit i hráčům. Nevkusnost jejich chování vyvrcholila, když vypískali kanadskou hymnu.
Ostuda. Propadák. Debakl.
Byl to paradoxně Mark Stone, střelec vítězné branky, který před pár dny pro slovenské novináře uvedl, že ve Vegas je atmosféra na hokeji lepší než v Košicích. A má pravdu. V Nevadě totiž vědí, kde končí fandění a začíná hrubiánství.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -