- Reklama -

Konec napětí v kabině Pens?

- Reklama -

FB pittsburghPřed úterním duelem s Minnesotou měli Tučňáci za sebou tři porážky z posledních čtyř zápasů. Kapitán Sidney Crosby je mimo první stovku kanadského bodování (172. pozice) a mužstvo trápí především slabá koncovka, vždyť Pittsburgh je v tomto směru v NHL čtvrtý od konce (skóre: 40:40).
Ambiciózní celek z „Ocelového města“ USA má momentálně třetí nejhorší přesilovku v lize a v tabulce Metropolitní divize mu se ziskem 23 bodů (11-7-0) patří čtvrtá příčka. Penguins zatím nehrají v probíhající sezóně vůbec podle očekávání a v zámoří se začíná spekulovat.
Tu hlavní spekulaci, že tým nedrží pohromadě a hráči si lezou na nervy, odmítali rezolutně sami hokejisté. Nastartoval ji trochu nešťastný komentář Jevgenije Malkina. Jakékoli uklidňování ale neznamená, že jsou v šatně Pittsburghu všichni šťastní a všechno je idylické. Osobní rozepře tu nejsou, ke spokojenosti je ale také daleko.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nemyslím, že chlapi jsou naštvaní jeden na druhého,“ řekl Crosby po pondělním tréninku v Consol Energy Centeru. „Myslím, že chlapi jsou hlavně frustrovaní, že si nevedeme lépe. Neznamená to, že bychom se zlobili jeden na druhého a měli rozdělenou šatnu.“
„Dál věříme jeden v druhého,“ pokračoval lídr Penguins. „Samozřejmě jsme všichni frustrovaní. Všichni cítíme, že můžeme být lepší. Očekávání jsou vysoká. Nevidím to ale jako špatnou věc.“
Také Jevgenij Malkin v pondělí upřesnil, že jeho komentář, jak jsou hráči Pens šílení jeden z druhého, měl pouze znamenat, že v nich roste frustrace. Sobotní porážka s New Jersey 0:4 ji pořádně umocnila. V Pittsburghu se o tomto výkonu hovoří jako o nejhorším v sezóně.
„Nebylo to přesně to, co jsem chtěl říct,“ omluvil nešťastný sobotní komentář Malkin svou nedokonalou angličtinou. „Jsme pořád stmelený tým. Podporujeme jeden druhého. V New Jersey jsme se začali frustrovat. Je to pro nás trochu nová věc. Nová pro tým. Nelíbí se nám, jak hrajeme.“
Dobře zatím nehráli borci druhého sledu ale ani největší hvězdy. Hráči Pittsburghu si toho byli nepochybně moc dobře vědomi, sami se po porážce s Devils uzavřeli v kabině a vše si pořádně vyříkali. Výsledkem očištění týmového ducha Pens je výhra nad Minnesotou v poměru 4:3. Nejvíce se o ní zasloužil Jevgenij Malkin.
„Myslím si, že pondělní porada měla na náš dnešní výkon vliv. Předvedli jsme, jak můžeme hrát. Stále to nebylo dokonalé, ale bylo to trochu lepší. Doufám, že každý v mužstvu pochopil, o co jde, že budeme podporovat jeden druhého a že začneme vítězit,“ řekl ruský centr, jenž se o úspěch svého mužstva přičinil dvěma góly a shodným počtem asistencí.

Jak už bylo v úvodu příspěvku zmíněno, velmi špatně hrají Penguins na přesilovce, odkud jim schází hodně gólů. V utkání s Wild měli k dispozici šest početních výhod a dvě z nich dokázali proměnit. Nedisciplinovanost soupeře potrestal nejprve Beau Bennett a v čase 28:15 si připsal 100. přesilovkovou trefu v základní části soutěže Malkin.
„Je to nepřijatelné,“ potvrdil Crosby, že jeho tým trápí zoufale málo vstřelených branek v přesilovce (procentuální úspěšnost využití přesilovek u Pens činí 14,3%). „Pracujeme na tom, ale jak přijde zápas, zase jen hledáme cesty jak je zlepšit. Tahle čísla neodpovídají kvalitě party, kterou tu máme.“
Někteří fanoušci Pens si začínají přát hlavu trenéra. Ten se o práci nebojí, výkony jeho mužstva ho ale rovněž trápí: „Jediná věc, ohledně které cítím nejistotu, jsou výkony mého mužstva. Zajímá mě jen to, jak hrajeme, ne jestli je v ohrožení moje práce. Zajímá mě, jestli vyhráváme, jak hrajeme, nic víc,“ řekl k tématu možného vyhazovu Mike Johnston.
Výsledky ze 17. listopadu
Video: sestřihy z utkání – 17. listopad

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -