- Reklama -

Kontroverzní chování se stalo Petersovi osudným

- Reklama -

Bill Peters pod tlakem rezignoval na svou pozici hlavního kouče Flames. Zprávu v pátek zveřejnil generální manažer Brad Treliving.
Místo lodivoda lavičky Calgary dočasně převezme asistent Geoff Ward.
Flames se v těchto dnech zabývali obviněním ze strany bývalého hráče NHL Akima Alia, jehož měl Peters během společného působení v Rockfordu před 10 lety častovat rasistickými urážkami.
O incidentu čtěte ZDE.

Peters ve středu prostřednictvím dopisu používání „ostrých výrazů“ přiznal a omluvil se. Aliu však jeho slova označil za neupřímná.

K citlivému tématu rasismu se přidalo i osočení z fyzického napadání, jehož se měl Peters dopouštět v době, kdy stál na střídačce Hurricanes. Pozici „žalobce“ tentokrát zaujal český zadák Michal Jordán.
Jeho obvinění si přečtěte pod tímto odkazem.
Někdejší Petersův asistent v Carolině Rod Brind’Amour médiím sdělil, že se Jordánova slova zakládají na pravdě.
53letý Peters byl odvolán již ze středečního utkání proti Buffalu. Klub ale označoval toto opatření pouze jako předběžné.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -