- Reklama -

Královský debakl. Kings se v LA ztrácí z očí

- Reklama -

Již posedmé provedla Loyola Marymount University průzkum popularity sportovních týmů v okrsku Los Angeles. A ten letošní nedopadl pro tamní hokej vůbec povzbudivě.
Na otázku „Jaký sportovní tým s Los Angeles v názvu je váš nejoblíbenější?“ zmínilo nejvíce respondentů zcela dle předpokladů tým Lakers (NBA). Mančaft okolo LeBrona Jamese získal 35 % hlasů. Stříbrná pozice pak připadla s 31 % Dodgers (MLB).

Hokej nikoho nezajímá, zaznělo na ESPN. A oheň byl na střeše

Pouze další čtyři celky překonaly pětiprocentní hranici a to Rams (NFL) se 7,5 %, Clippers (NBA) s 6,4 %, Galaxy (MLS) s 6,2 % a Angels (MLB) s 5,3 %.
Hokejové Kings si zvolilo pouze 3,4 % hlasujících. Ducks nebyli z důvodu povahy dotazu do průzkumu zahrnuti.
Fakt, že mužstvo NHL podlehlo v žebříčku popularity fotbalu, baseballu a basketbalu není ve slunné Kalifornie nic překvapujícího. Ztráta vůči klubu MLS však již značí patrný ústup v oblíbenosti.
Autoři přidali do své práce také srovnání s ostatními léty a ani v nich Králové zrovna nekralovali. V roce 2015, rok po zisku druhého Stanley Cupu v průběhu tří let, dostali jen 7 procent hlasů.


Průzkum, jehož se zúčastnilo 1 000 respondentů, se taktéž tázal na nejoblíbenějšího sportovce. Z hokejistů dostal nejvíce hlasů Anže Kopitar s 2,6 procenty, první místo pak s přehledem opanoval LeBron James (46 %).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -