- Reklama -

Králům teče do bot, navíc přišli o Sekeru. Skončí obhájci titulu už po základní části?

- Reklama -

lakings-fbČísla hovoří jasnou řečí. Pokud Králové vyhrají všech zbývajících šest zápasů základní části, postoupí do play off. Zaváhají-li, byť jen v jednom případě, svůj osud již nemusí mít ve vlastních rukou. Mužstvo Los Angeles se v příštích devíti dnech pokusí odvrátit katastrofu, která naposledy zasáhla Carolinu Hurricanes v roce 2007 – že jako obhájci titulu vůbec nepostoupí do vyřazovacích bojů.
„Před námi jsou nejdůležitější zápasy letošní sezóny. Dnes to bude utkání proti Edmontonu, v sobotu proti Colorado atd. Dostat se mezi nejlepší osmičku představuje velmi těžký úkol. Žádné zaříkávání nám nepomůže. Prostě ze sebe musíme dostat maximum a ty zápasy vyhrát,“ řekl Justin Williams.


 Vstupte do světa statistik NHL


Králové by tak měli rychle zapomenout na poslední dva nepovedené duely, ve kterých nestačili na Minnesotu a Chicago Blackhawks. V obou případech prohráli shodně 1:4, následkem čehož nyní ztrácejí dva body na osmý Winnipeg a tří na sedmé Calgary. Právě jeden z těchto celků musejí předstihnout, aby si znovu zahráli ve vyřazovací části.
Americký tým postupně narazí na Edmonton, Colorado, Vancouver, znovu Edmonton, Calgary a San Jose. Oproti svým kanadským sokům mají Králové výhodu jednoho utkání k dobru.
„Všichni se mě ptají: ‚Sledujete výsledky ostatních zápasů?‘ Samozřejmě, že ano. Ale na tom nezáleží. Postup máme ve svých rukou, teď se musíme zaměřit na dvě následující domácí utkání,“ řekl kouč Darryl Sutter.

V honbě za play off bude trenérovi LA pravděpodobně chybět slovenský obránce Andrej Sekera (na snímku). Osmadvacetiletý zadák si v utkání proti Chicagu poranil koleno a podle posledních zpráv už si v základní části nezahraje. „Je mimo hru. V minulých dnech nebruslil, momentálně čekáme na výsledky dalších lékařských vyšetření,“ řekl Sutter.
„Zrovna nám to spolu začalo šlapat, když se přihodí něco takového. Je to hrozné. Ale v podstatě to potrhuje celou letošní sezónu, ve které se neustále měnilo složení obranných řad,“ řekl zadák Robyn Regehr, po jehož boku by měl místo Sekery nastupovat Alec Martinez.
Dobře to naopak vypadá s návratem útočníka Jarreta Stolla, který by mohl naskočit již do dnešního střetnutí proti Edmontonu. Kanadský útočník byl mimo hru od 12. března kvůli přetrvávajícím symptomům otřesu mozku.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -