- Reklama -

Kris Letang může naplno trénovat. Doufá, že stihne začátek sezóny

- Reklama -

Pittsburgh by mohl být do příští sezóny v obraně znovu o něco silnější. Jeden z nejlepších obránců současné NHL Kris Letang doufá, že nebude chybět v otevíracím zápase sezóny, lékaři mu totiž do tréninkového kempu povolili plný kontakt.
Na tradičním golfovém turnaji v Allegheny Country Clubu Letang potvrdil, že se cítí dobře. Nedokáže ale zatím zaručit, že bude pro zahajovací duel sezóny Pittsburghu se St. Louis k dispozici. 13. dubna 2017 podstoupil operaci meziobratlové krční ploténky, která mu definitivně ukončila sezónu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Zdraví je docela dobré,“ řekl ke svému stavu. „Pracoval jsem celé léto. Zpočátku jsem byl opatrný, pak jsem ale 5. července dostal svolení běhat a bruslit, prakticky pro celé léto. Šli jsme den za dnem. Povolili mi kontakt a bruslení s týmem. Uvidíme, jak to prvních několik dnů půjde, potupně budeme zátěž navyšovat.“
Letang skončil loni za Justinem Schultzem se 35 body (5+29) druhý mezi obránci Pittsburghu. Měnit styl hry prý neplánuje. V minulé sezóně měl průměrný čas na ledě 25:31, také letos by se rád dostal přes 25 minut. Rád by nadále hrál svůj agresivní styl.
„Hrát aspoň 25 minut, to je přesně to, co chci,“ říká třicetiletý obránce. „Je to součást mé hry a je to můj cíl. Nemám žádná očekávání. Půjdu do toho jako vždycky, od toho se odrazím. Některým věcem se budu snažit vyhnout, to je jasné, ale svojí hru měnit nebudu.“
Možnost vynechat některá utkání, aby si odpočinul, rezolutně odmítá. „Jsem zdravý, to je jediná věc, kterou vím jistě. Nevidím důvod, proč odpočívat. Energie budu mít dost, o to nemám strach.“
Poslední utkání odehrál 2. února proti Carolině, kdy strávil na ledě 28 minut a 49 vteřin, a připsal si jednu gólovou nahrávku. V posledních 12 utkáních nasbíral 12 bodů. 5. dubna oznámili Penguins, že Letang bude muset na operaci krku a po ní bude 4-6 měsíců mimo hru. Až do konce května se elitní zadák odmítal bavit s novináři.
Strach od operace prý měl jen jednou. „Když jsem se těsně po ní probudil,“ vzpomíná. „Bylo to tvrdé. To nebudu lhát. První dva týdny byly náročné. Hodně mi toho prošlo hlavou. Pak mi sebevědomí pomalu narůstalo, začal jsem se uzdravovat.“
I bez Letanga dokázal Pittsburgh obhájit Stanley Cup. Na svoje spoluhráče byl hrdý. Jeho návrat do sestavy bude ověnčen velkými očekáváními.
„Ukázali, že máme širokou sestavu a že umíme vyhrávat. Je to skvělé. Snad jim to zvedlo sebevědomí. Máme v týmu všechno potřebné. Klíčoví hráči zůstávají. Jádro je pohromadě. Mladší hráči si budou víc věřit. Týmu to jen pomůže,“ myslí si Letang.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -