- Reklama -

Krüger nemá strach, že by se s Chicagem nedohodl

- Reklama -

Na seznamu hokejistů Blackhawks zůstal Marcus Krüger spolu s Joakimem Lindströmem posledním, komu ještě nebyla předložena k podpisu nová smlouva. Vzhledem k nedávným čistkám v kádru vynuceným takřka nulovým prostorem pod platovým stropem by ho to mohlo zneklidňovat, švédský útočník si ale nejistou budoucností hlavu nezatěžuje.
„Samozřejmě bych radši jednání za sebou, to asi každý, ale zatím se tím moc nestresuju. Do začátku přípravného kempu zbývá ještě měsíc,“ připomene stockholmský rodák. „Momentálně se snažím, abych se do té doby dostal do co nejlepší formy, a to je všechno, co můžu dělat. Nějak se to vyvrbí, miluju hokej a vím, že se jím budu živit. Uvidíme, co se stane, moc se tím netrápím.“
Místo budoucnosti žije současností, v těchto dnech se spolu s bývalým spoluhráčem Johnnym Oduyou (který už patří Dallasu) těší doma ve Švédsku ze Stanleyova poháru.


Starosti o podobu nového kontraktu přenechává svému agentovi J.P. Barrymu. „Raději bych měl dlouhodobější smlouvu, ale když to bude nutné, akceptoval bych i kratší,“ říká chráněný volný hráč, dobře si vědomý situace Jestřábů. „Debatovali jsme o různých možnostech. Ať už to dopadne jakkoliv, určitě to bude dobré pro mě i pro tým.“
Krüger byl v minulém ročníku nejvytěžovanějším útočníkem Blackhawks při hře v oslabení. Sbírání bodů není jeho hlavním úkolem, v 81 utkáních základní části zaznamenal 7 branek a 10 asistencí a v play off přidal čtyři body. Hrál na základě dvouleté smlouvy za 2,65 mil. dolarů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -