- Reklama -

Který brankář by mohl vyřešit problémy Oilers? Máme tři kandidáty

- Reklama -

Edmonton Oilers se před touto sezonou rozhodli spoléhat na brankářskou dvojici Mikko KoskinenMike Smith. Jenže sázka na dva veterány byl od začátku velmi nejistá, Smith je navíc od zápasu s Anaheimem na listině zraněných.

Oilers tak museli povolat Stuarta Skinnera z Bakersfield Condors z AHL. Smith má s Edmontonem podepsaný dvouletý kontrakt na 2,2 milionů dolarů ročně. Povinnosti jedničky tak nyní přešli na třiatřicetiletého Fina Mikku Koskinena, který však za tři roky v Edmontonu dostatečně nepřesvědčil, že by na tuto pozici dlouhodobě měl.

Přinášíme tři možnosti, kde by se mohli Oilers poohlédnout po novém brankáři číslo 1:

Jonathan Quick – Los Angeles Kings

- Reklama -

Další zkušený veterán do party, který vyhlíží restart kariéry. V Los Angeles se z této dlouholeté opory stala velmi drahá dvojka (cap hit přes pět milionů dolarů). Edmontonský GM Ken Holland se údajně na jeho dostupnost v minulosti již několikrát vyptával. Quick velice dobře ví, jak dovést svůj tým ke Stanley Cupu. Zažije zkušený Američan poprvé v životě pocit, jaké je to být vytrejdován?

Matt Murray – Ottawa Senators

Murray dotáhl dvakrát po sobě Penguins ke Stanley Cupu, přesto si respekt místních fans nezískal. První sezona po přesunu do Ottawy se mu nevydařila dle jeho představ, úspěšnost lehce přes 89 % a průměr branek 3.38 nejsou nijak oslnivá čísla na brankáře s ročním platem 6,25 milionů dolarů ročně. Byl by to velmi drahý risk, Senators by nejspíše museli počítat s tím, že část Murrayho platu by si ponechali.

Craig Anderson

Nahradit jednoho téměř čtyřicátníka dalším, který už čtyři křížky na krku skutečně nosí? Anderson se rozhodl po loňské sezoně dále pokračovat v kariéře a podepsal za ligové minimum v Buffalu. Loni při záskoku ve Washingtonu ukázal, že zvládne i vypjatá utkání play-off, čekejte, že jeho jméno se před letošní uzávěrkou přestupů bude často skloňovat.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -