- Reklama -

Kučerovova zářivá sezóna byla oceněna třemi trofejemi

- Reklama -

Útočník Tampy Bay Nikita Kučerov si za fenomenální základní část minulého ročníku vysloužil Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče ligy. Cena mu byla předána v rámci slavnostního galavečera v Las Vegas.
26letý Rus si se 41 góly stanovil své kariérní maximum a s 87 asistencemi a 128 body vedl celou NHL. Kučerov byl hlavním faktorem úspěšného tažení Lightning, kteří během regulérní sezóny uzmuli 62 vítězství.

Bodový zisk rodáka z Majkopu byl nejvyšší, jaký soutěž zažila od sezóny 1995/96. K pokoření magické hranice 100 bodů navíc potřeboval pouze 62 zápasů.


Kromě Hartovy trofeje získal Kučerov také Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části a Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče dle ostatních hokejistů.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -