- Reklama -

Kunitz nemá dost. Rád by ke čtyřem Stanley Cupům přidal s Tampou Bay pátý

- Reklama -

V pondělí strávil svůj den se Stanley Cupem, kterým prý uzavřel svojí éru v Pittsburghu. U Penguins působil devět let. Závěr kariéry odehraje sedmatřicetiletý veterán v teple floridského slunce. S Tampou Bay podepsal hned 1. července jednoletou smlouvu na dva milióny dolarů.
Levý křídelník přiznal, že dostal od nových spoluhráčů už několik textových zpráv. Nabízejí mu pomoc s usazením v novém prostředí. „Jsme nadšení. Je to určitě nové dobrodružství, něco úplně jiného, než jsme dosud zažívali,“ řekl za sebe a rodinu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Chceme zapadnout, stát se součástí rodiny Lightning. Musíme si najít dům, pro děti školu a seznámit se se spoluhráči. Těšíme se, až obrátím list a nahlédnu na další stránku své kariéry. Věříme, že Blesky mají neuvěřitelnou možnost vyhrát Stanley Cup, proto tam jdu.“
Zní to zvláštně od hokejisty, který už má doma čtyři prsteny za vyhraný pohár. Poprvé se z něho radoval s Anaheimem v roce 2007, právě včas přestoupil do Pittsburghu, aby stihnul pomoct k vítězství v roce 2009. Nechyběl samozřejmě ani u dvou posledních Stanley Cupů, které vyhrál Pittsburgh v letech 2016 a 2017.

Dokonce i jeho děti se chystají na změnu. Zachary, Peyton a Aubrey mění hokejky, trička a dresy se znakem tučňáka za ty s bleskem. „Jsou plně vybaveni,“ směje se Kunitz.
V září mu bude už 38 let. Říká, že důvodem, proč si vybral zrovna Tampu, je víra v její sílu. Blesky jsou prý jedním ze tří až čtyř nejlepších týmů současné NHL. Lightning věří, že právě Kunitzovy zkušenosti z vyřazovacích bojů mužstvu pomůžou. V play off nasbíral 92 bodů (27+65) ve 161 zápasech.
„Myslím, že změna je právě to, co tenhle tým potřebuje,“ říká nový útočník. „Je to profesionální sport a chlapi v něm přestupují. Je těžké dívat se na spoluhráče, jak odcházejí, ale zase je hezké navazovat nová přátelství a vztahy. Managament se vždycky snaží dělat změny a vylepšovat tým.“

- Reklama -

Během své kariéry zažil dvě velké bitvy v play off proti Tampě Bay. V roce 2011 se Lightning podařilo obrátit sérii, když v prvním kole prohrávali s Pittsburghem už 1:3, nakonec ale vyhráli 4:3. V roce 2016 vyhráli Tučňáci ve finále konference v sedmi zápasech. Kunitz vidí mezi oběma týmy podobnosti.
„Myslím, že můžeme začít u Stevena Stamkose, který když je zdravý, táhne celou organizaci. Vzadu jsou tu zkušenosti Victora Hedmana a Dana Girardiho, oba týmy pak mají talentované a šikovné útočníky. Když jsou v plném zdraví, mohou se svou dynamickou sestavou porazit kohokoli.“
Lightning podepsali Girardiho, svou další velkou posilu, také hned 1. července na dva roky za šest miliónů dolarů. Kunitz ví, že jde o pěkně ostrého beka, který nikomu nic nedaruje.
„Všichni jsme profesionálové. Jdeme, kam je potřeba, abychom pomohli týmu vyhrávat. Jenom to, že někdo hraje tvrdě, neznamená, že je to špatný chlap. Znepříjemní život každému, kdo se přiblíží k našemu brankáři,“ těší se na nového spoluhráče Kunitz.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -