- Reklama -

Kuzněcov dolajnoval. IIHF jej suspendovala

- Reklama -

Útočník Capitals Jevgenij Kuzněcov byl vedením IIHF suspendován na čtyři roky poté, co měl během letošního mistrovství světa pozitivní test na kokain. Po dobu zákazu nebude moci svou vlast reprezentovat. Jeho působení v NHL by se trest neměl dotknout.
„Cítím se hrozně, že jsem vás zklamal. Pochopil jsem, že jediná cesta, jak vás získat zpět, je převzít zodpovědnost za tuto situaci a za své chování,“ uvedl Kuzněcov ve svém prohlášení.


Z vedení NHL se k suspendaci v pátek vyjádřil zástupce komisionáře Bill Daly, podle něhož absolvuje 27letý Rus pohovor s nejvyšším představitelem ligy Garym Bettmanem.
„Narozdíl od IIHF není u nás kokain považován za látku podporující výkonnost a proto není na seznamu zakázaných látek NHL/NHLPA. Považujeme tento případ za užívání drog, které prověřujeme a po němž může nastat náš zásah vedoucí k povinné léčbě,“ sdělil médiím Daly.


Rusko v zápase o bronz na květnovém světovém šampionátu porazilo české hokejisty 3:2 po samostatných nájezdech. Druhý den se na internetu objevilo video, na němž je Kuzněcov zachycen, jak sedí u stolu, na kterém jsou dvě lajny bílého prášku.
Rodák z Čeljabinsku autenticitu záběrů potvrdil, uvedl však, že nahrávka je rok stará a pochází z Las Vegas z období oslav zisku Stanley Cupu (psali jsme ZDE).
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -