- Reklama -

Kvůli podpoře černošského hnutí jsme ztratili permanentkáře, tvrdí Dallas

- Reklama -

 
S nevídanou novinou přišli Dallas Stars. Prezident organizace Brad Alberts uvedl, že jejich podpora hnutí Black Lives Matter (na černošských životech záleží) nebyla vítána pouze pozitivně. Jejich připojení k protestu je údajně stálo odchod blíže nespecifikovaného množství držitelů sezónních lístků.
„Jako organizace si i přesto stojíme za svým a podporujeme na 100 % naše hráče,“ cituje Albertse Matthew DeFranks z deníku Dallas Morning News.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

Na otázku, o které zákazníky tým přišel, Alberts odpověděl, že se jednalo o individuální i korporátní permanentkáře. Konkrétní jména ale nezmínil.

Stars nenastoupili do utkání číslo čtyři série s Coloradem, jelikož se přidali k protestu organizovanému NHL. Ta tak napodobila již dřívější postoj NBA, WNBA a MLS.

Klub se poprvé k hnutí BLM přidal viditelně 3. srpna, kdy útočníci Jason Dickinson a Tyler Seguin poklekli během americké a kanadské hymny.

- Reklama -

Seguin – ačkoliv sám bílé pleti – je jednou z největších hokejových hvězd, která hlasitě podporuje černošské hnutí. Osobně se zúčastnil také protestu v Dallasu, který upomínal na násilnou smrt Afroameričana Georgea Floyda.

„My všichni jsme proti sociální nespravedlnosti a rasové diskriminaci,“ uvedl ve čtvrtek dočasný kouč Stars Rick Bowness. „Pokud si naši hráči myslí, že tohle je nejlepší způsob, jak vyjádřit svou podporu, tak za nimi plně stojíme a jsme na ně hrdí.“

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -