- Reklama -

Ladd je zpátky v Chicagu

- Reklama -

V roce 2010 se Andrew Ladd s Chicagem loučil jako čerstvý vítěz Stanleyova poháru. O šest let později  přichází Jestřábům pomoci s obhajobou titulu. Blackhawks mezitím ovládli ligu dvakrát, kanadskému útočníkovi v Atlantě/Winnipegu hned svěřili kapitánské „céčko“. Završí se obnovené partnerství dalším úspěchem?
„Když Jets podepsali smlouvu s Byfuglienem, bavili jsme se s naším generálním manažerem a já získal pocit, že ve Winnipegu už to asi nedopadne. Začnete o tom přemýšlet a doufáte, že pokud dojde k trejdu, bude to do týmu, který má šanci zvítězit. Chicago bylo samozřejmě na vrcholu mého seznamu, takže jsem nadšený, že mám příležitost vrátit se zpět a další šanci vyhrát Stanley Cup,“ svěřil se 30letý forvard novinářům.


Ladd se stal včera hlavní postavou výměny, při níž Tryskáči získali slovenského forvarda Marka Daňa, první volbu v letošním draftu a podmíněnou třetí volbu v draftu 2018. Tu získají do svého vlastnictví právě v případě, že Jestřábi letos vyhrají pohár. Opačným směrem kromě Ladda míří ještě obránce Jay Harrison a útočník Matt Fraser, v jejich případě se ale jedná jen o přesun z farmy na farmu.
„Jsme nadšeni. Andrew ví, jak vyhrávat, získal pohár už dvakrát – v Carolině a v Chicagu,“ připomněl další triumf rodáka z Red Deer generální manažer Jestřábů Stan Bowman. „Důležité bylo, že se dobře zná nejen s našimi trenéry, ale i se spoustou hráčů. Ví, jak to u nás chodí. Je to chlap, po jehož boku byste chtěli jít do války.“
„Mluvil jsem s Kevin Cheveldayoffem asi před měsícem a zmínil jsem se mu, že kdyby začal uvažovat o Andrewově výměně, určitě bychom ho chtěli přivést nazpět. Je to univerzální hráč, velmi soutěživý. Ve Winnipegu hrál v posledních letech velkou roli, nastupoval při přesilovkách, v oslabeních a spoustu času strávil na ledě také při hře pěti proti pěti. Navíc má vůdčí schopnosti,“ vypočítává přednosti staronové tváře v kabině Chicaga Bowman.
Ladd ve všech plnohodnotných sezónách strávených v kanadském klubu překonal padesátibodovou hranici a skoro to zvládl i během zkráceného ročníku 2012-13, kdy získal 46 bodů ze 48 startů. Za své výkony pobíral 4,5 miliónu ročně. Ve zbytku letošní sezóny, po níž se stane nechráněným volným hráčem, se Jets budou podílet na proplácení jeho mzdy ze 36 procent.
Trenér Joel Quenneville počítá s Laddem na levé křídlo elitní formace vedle Jonathana Toewse a Mariána Hossy. Stejný post zastával při loňské mistrovské jízdě Brandon Saad, jenž byl v létě vyměněn do Columbusu. Shodou okolností tehdy Jestřábi získali kromě jiného také Marka Daňa, tedy aktéra současného trejdu.

Slovenský mladík předtím ve své premiérové sezóně zaznamenal 21 bodů v 35 utkáních. Letos ho Jestřábi využili ve 13 zápasech, za což se jim odvděčil brankou a asistencí.
„Je to mladý hokejista, který zapadá do koncepce, kterou chceme praktikovat. Nebojí se chodit do míst, kde to bolí. Můžeme ho v sestavě využít kdekoliv,“ říká GM Cheveldayoff. „Všichni mladíci si samozřejmě musí zasloužit své místo, ale měl jsem to štěstí ho párkrát vidět loni v Columbusu a udělal na mě dojem. Je nadšený, že dostane šanci hrát. Chicago má nabitou soupisku a časem určitě bude chtít nahradit některé veterány mladíky, ale jejich čas přichází už teď.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -