- Reklama -

Lafreniere musí počkat. Katastrofa, ozvalo se na sítích

- Reklama -

NHL má za sebou první fázi draftové loterie, která však neodhalila klub, jenž si bude moci vybírat z prvního místa. Zatím víme pouze to, že to bude celek, který vypadne v předkole play-off.
Výsledek zklamal především Senators a Red Wings, kteří měli největší šance.

NOVÉ ZBOŽÍ NHL! Dorazily parádní trička, kšiltovky i hrníčky

Draftovou jedničkou by se měl podle předpovědí stát talentovaný kanadský forvard Alexis Lafreniere. Na svého nového zaměstnavatele si ale musí ještě počkat.

Do losování bylo zařazených také osm míst pro týmy, které vypadnou v úvodní fázi rozšířeného play-off. A přestože měla takováto „místenka“ pouze 2,5procentní šanci, vyhrála losování právě ona.

„Z draftové loterie se stala neospravedlnitelná katastrofa,“ napsal na Twitteru známý hráčský agent Allan Walsh. „Bettman ke své škodě ignoruje generální manažery. Proč se nepočkalo do kvalifikačního kola? Dávalo by to větší smysl. Hloupost pokračuje.“
Od druhého místa je ale pořadí známo. Stříbrnou příčku získalo Los Angeles, třetí a pátou Ottawa, Detroit čtvrtou, Anaheim pátou. Po nich následovali New Jersey a Buffalo.

Iggyho cesta do Síně slávy

- Reklama -


Za vítěze losování jsou považování Kings, kteří měli čtvrtou nejvyšší šanci na výhru a uzmuli druhou příčku.
„Jsme nadšení,“ ozval se prezident klubu Luc Robitaille. „Vždy potěší, kdy v pořadí poskočíte nahoru. Pro naši organizaci se jedná o vzrušující moment.“
Druhá fáze loterie se uskuteční až po odehrání předkola, které je aktuálně naplánováno na přelom července a srpna.
Týmy, které se představí v prvním a dalších kolech vyřazovacích bojů, budou na draftu volit z 16. až 31. příčky.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -