- Reklama -

Laine skončil v dlouho očekávaném trejdu v Columbuse

- Reklama -

Columbus vyměnil forvarda Pierre-Luc Duboise do Winnipegu výměnou za útočníky Patrika Laineho a Jacka Roslovice.

Jets také obdrželi volbu ve třetím kole draftu.

Dubois zažádal o výměnu krátce poté, co podepsal dvouletý kontrakt v hodnotě 10 mil. dolarů. 22letý Kanaďan byl draftován v roce 2016 a v každé ze svých prvních třech sezónách dosáhl minimálně na 48 bodů. Nejvíce se mu dařilo v ročníku 2018/19, kdy zaznamenal 27 branek a 61 bodů.

Během své kariéry pak celkem zapsal 66 gólů a 159 bodů.

- Reklama -

Stejně starý Fin Patrik Laine vstoupil do NHL v sezóně 2016/17 a pouze osm hráčů za tu dobu nasbíralo více než 140 Laineho branek.

V této sezóně se objevil vinou zranění pouze v jednom střetnutí, v němž zapsal dva góly a asistenci. Své osobní gólové i bodové maximum zaznamenal v sezóně 2017/18, kdy vstřelil 44 branek a zaznamenal 70 bodů.

Doposud má na svém kontě v NHL 306 duelů se ziskem 140 gólů a 250 bodů.

O rok starší Roslovic je aktuálně chráněným volným hráčem. Rodák z Columbusu nenavštěvoval tréninkový kemp Jets a zažádal si o výměnu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -