- Reklama -

Lamoriello končí na pozici generálního manažera Maple Leafs, v klubu však zůstává

- Reklama -

Klub Toronto Maple Leafs v pondělí informoval, že Lou Lamoriello v příští sezóně nebude zastávat funkci generálního manažera.
„Před třemi lety jsme se s Louem dohodli na podepsání kontraktu, podle kterého měl tři roky působit u našeho mužstva na pozici generálního manažera a poté další čtyři roky ve funkci hlavního poradce,“ informoval prezident klubu Brendan Shannahan. „Dnes ráno jsem Loua informoval, že z tohoto směru nechci uhýbat. Nyní zaměřím veškerou svoji pozornost směrem k rozhodnutí o novém generálním manažerovi.“
Lamoriello přišel do Toronta z New Jersey 23. července 2015. Pod jeho vedením klub draftoval Mitche Marnera, Austona Matthewse a získal dánského brankáře Frederika Andersena.
V loňské sezóně, která byla pro zkušeného stratéga prvním kompletním ročníkem v organizaci Maple Leafs, došel s týmem do play-off. To se mu povedlo i letos díky zisku 105 bodů a stanovení nového klubového rekordu.
„Chtěl bych využít příležitost a poděkovat Louovi za jeho neúnavnou práci během posledních tří let,“ vyjádřil se Shannahan. „Jeho vůdcovství při vytváření nové kultury, stejně jako předávání zkušeností všem v organizaci, bylo nepostradatelnou součástí našeho vývoje.“
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -