- Reklama -

Larkin se těší, že si na Světovém poháru bude moct zahrát s McDavidem

- Reklama -

Výběr Severní Ameriky může na Světovém poháru 2016 plnit roli černého koně. Tým natěšených mladíků pod 23 let je nabuzený na měření sil s největšími hvězdami NHL a také na fakt, že si poprvé a možná naposledy zahrát po boku s dalšími talentovanými borci, s kterými je osud už třeba nemusí dát dohromady. Proto se třeba americký útočník Dylan Larkin těší na spolupráci s Kanaďanem Connorem McDavidem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Mám radost, že je na naší soupisce, protože si ho pamatuju ještě z dob působení v Toronto Marlboros (2011-12), tak bude fajn mít ho tentokrát na svojí straně. Slyšel jsem o něm jen pozitivní věci a samozřejmě, že je to vynikající hokejista. Takže to bude skvělé,“ věří Larkin, jenž by mohl na Světovém poháru nastoupit s McDavidem v jednom útoku. Na turnaj se momentálně připravuje v Montrealu.
„Jsme parta kluků v podobné pozici. Jsme mladí a chceme se dokázat prosadit v NHL. Myslím, že ostatní nás neberou úplně vážně, jenže my nemáme co ztratit. Nejsme pod tlakem. Chceme si to prostě užít a hrát ve velké rychlosti. A myslím, že některé týmy proti nám mohou mít problémy,“ tvrdí rychlík z Detroitu, který při posledním Utkání hvězd v Nashvillu překonal 20 let starý rychlostní bruslařský rekord Mika Gartnera (13,386 sekundy) časem 13,172 vteřiny.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

S reprezentací má Larkin bohaté zkušenosti. Za tým USA nastoupil na loňském juniorském mistrovství světa a už má za sebou i dva seniorské šampionáty.
„Už jsem něco absolvoval a kdykoliv hrajete na mezinárodní úrovni, máte najednou větší zodpovědnost, hlídáte si disciplínu a to, abyste nehrál jen na sebe. Tohle bude trochu jiný turnaj, ale mám za sebou už mistrovství světa a myslím si, že týmy jako Finsko nebo Rusko budou mít podobné soupisky,“ tvrdí dvacetiletý rodák z Waterford.
Na turnaji chce Larkin navázat na úspěšnou sezónu v Detroitu. „Bodově to nebylo špatné, ale chci být ještě víc platným hráčem na obou koncích kluziště. V první polovině sezóny se mi to celkem dařilo, na jejím konci se to možná trochu vytrácelo. A já chci být hráčem, na kterého se může tým spolehnout v jakýchkoliv situacích, především v těch zlomových, kdy může rozhodnout jeden gól,“ dodal hokejista, jenž nasbíral v posledním ročníku NHL 45 bodů (23+22).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -