- Reklama -

Lavina nad propastí. Zopakuje Colorado obrat z finále před dvaceti lety?

- Reklama -

Takhle si to hráči Avalanche nepředstavovali, když před pár dny vyráželi do Las Vegas s vedením 2:0 na zápasy. Poté, co v úterý podlehli před domácím publikem svému soupeři 2:3 v prodloužení, ztrácejí stejným poměrem i v sérii. Případná dnešní porážka jim tak může ukončit sezónu, což by pro vítěze základní části bylo hořké zklamání.

„Nemáme moc času nad tím přemýšlet. Na ten poslední zápas musíme zapomenout a pořádně zabrat. Jedeme do Vegas s tím, že tenhle duel potřebujeme vyhrát,“ říká k nelehké situaci kapitán týmu Gabriel Landeskog.

Zbraně neskládá ani kouč Jared Bednar. „Víme, že to nebude snadné. Musíme se o to porvat a výhru si vybojovat. Když do utkání půjdeme s touto mentalitou, můžeme to dokázat,“ říká. Obránce Cale Makar, čerstvý finalista Norris Trophy pro nejlepšího obránce sezóny, se svým koučem souhlasí.

„Pořád myslíme pozitivně. Minulý zápas jsme měli z devadesáti procent pod kontrolou. K postupu potřebujete čtyři výhry, takhle to v kabině vidíme. Těšíme se na zápas a chceme vyhrát,“ říká dvaadvacetiletý bek a připomíná finále Stanley Cupu z před dvaceti let.

- Reklama -

V sérii proti New Jersey prohráli Avs za stavu 2:2 na zápasy pátý duel na vlastním ledě a stál před nimi nelehký úkol – uspět na ledě Devils a pak zvládnout i vypjaté sedmé finále doma. Jak známo, parta okolo současného generálního manažera Joea Sakika to zvládla a slavný pohár tak konečně zvedl nad hlavu i veterán Ray Bourque. Zrovna včera od památného triumfu uplynulo přesně dvacet let. Současný celek okolo Nathana MacKinnona v tom vidí inspiraci.

„Lidé o tom pořád mluví. A my jsme si něčím podobným už také prošli, když jsme loni srovnali sérii s Dallasem ze stavu 1:3 na 3:3 a nakonec nešťastně prohráli v sedmém zápase,“ připomíná Makar. „Musíme to brát střídání za střídáním a zůstat soustředění v každém momentu. Jde nám o všechno, ale jsme dobře naladěni a budeme připraveni,“ dodává.

„Jsme velmi dobrý tým a oni mají taky vynikající tým. I když do toho dáte všechno a hrajete svůj nejlepší hokej, nezaručí vám to vždycky výhru,“ říká Jared Bednar a připomíná, že oba týmy měly po 56 utkáních základní části shodný počet bodů.

Avalanche moc toužili vyhrát základní část, aby měli do play-off výhodu domácího prostředí. V minulém utkání o tuto výhodu přišli a dnes je čeká na ledě Vegas boj o přežití. Zvládnou ho?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -