- Reklama -

Lavioletta nahradí nedávno vyhozený Hynes

- Reklama -

John Hynes nezůstal bez práce dlouho.
Nashville jej v úterý jmenoval hlavním koučem poté, co o den dříve propustil z pozice Petera Lavioletta.
O jeho konci čtěte ZDE.


Hynes si přitom stejnou zkušeností prošel o něco dříve, když jej 3. prosince vyhodili Devils. Ti v této sezóně zaznamenali pod 44letým Američanem bilanci 9-13-4 a stále patří mezi nejhorší celky soutěže.
„John je progresivním mladým koučem a skvělým lídrem, který dokáže efektivně pracovat s mladými hráči i úspěšně motivovat veterány,“ uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Preds David Poile.
„Jeho trenérská práce se nám líbí a jsme přesvědčeni, že se během každé ze svých kariérních zastávek něčemu přiučil a má nejlepší předpoklady vyždímat z našeho týmu maximum.“

Hynes působil v New Jersey čtyři plné ročníky (150-159-45), v rámci nichž dovedl mužstvo pouze jednou do play-off. A to v roce 2018, kdy Ďáblové vypadli v prvním kole s Tampou Bay (1-4).
Nyní se stane třetím trenérem Predators od jejich vstupu do ligy v roce 1998.
„Stát se součástí organizace s tolika úspěchy, týmem s tak velkým talentem a úžasnými fanoušky je báječnou příležitostí,“ citují Hynese klubové stránky. „Tento klub má silné základy, jež se táhnou od majitele a manažerům k celému týmu. Jsem nadšený, že jsem byl přizván a můžu se pokusit zvýšit možnosti tohoto mančaftu.“
V Tennessee jej přitom nečeká snadná práce. Nashville (19-15-7) ztratil před úterním programem čtyři z pěti klání a v Západní konferenci mu se 45 body patří 11. místo.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -