- Reklama -

Laviolette končí na lavičce Preds

- Reklama -

Predators selhávají ve snaze dostat se na místo zaručující postup do play-off a rozhodli se proto k razantními kroku. Klub v pondělí oznámil, že vyhodil hlavního kouče Petera Lavioletta, který s týmem získal během svého působení Prezidentský pohár a dvakrát obsadil pozici nejlepšího celku Centrální divize.
Spolu s 55letým Američanem odchází také jeho asistent Kevin McCarthy.

„Naše organizace dosáhla pod jejich vedením bezprecedentních výšek – od účasti ve finále Stanley Cupu po Presidents’ Trophy a naše první dva divizní tituly,“ uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer David Poile. „Jejich vášeň pro hru, schopnost motivovat a snaha být nejlepšími udělali toto rozhodnotí nesmírně náročným. Rád bych Peterovi a Kevinovi za jejich přínos poděkoval.“
Nashville (19-15-7) ztratil před úterním programem čtyři z pěti klání a v Západní konferenci mu se 45 body patří 11. místo.
Jméno nového lodivoda zatím nebylo oznámeno, na úterní ráno ale Preds naplánovali tiskovou konferenci.
Laviolette strávil na lavičce mužstva z Tennessee pět a půl sezóny, během kterých zaznamenal bilanci 248-143-60 a pětkrát dosáhl na play-off. Nejdále se dostali Predátoři pod jeho vedením v roce 2017, kdy dokráčeli až do finále Stanley Cupu.

Poile před tímto ročníkem vytrejdoval zadáka P.K. Subbana a podepsal volného forvarda Matta Duchena, v první půlce sezóny se však jeho mužstvo trápí a od konce října nevyhrálo více než dvě utkání za sebou.

Laviolette byl druhým koučem v historii franšízy, když prvních 15 let velel střídačce Barry Trotz.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -