- Reklama -

Laviolette se zlobil na rozhodčí. Predators prý prohráli v Montrealu po jejich chybě

- Reklama -

V zámoří to sice nebývá zvykem, nicméně tentokrát se trenér Peter Laviolette neudržel. Kouč Nashvillu se po utkání svých Predators v montrealském Bell Centru pustil do rozhodčího Dona Hendersona, podle jeho názoru zásadním způsobem ovlivnil průběh prodloužení a pomohl rozhodnout zápas pro domácí.
Laviolette umyl Hendersonovi hlavu za odpískaný faul, který poslal jeho mužstvo do tří proti čtyřem. Hosté náročné oslabení nezvládli, P.K. Subban v něm rozhodl ranou od modré o výhře 2:1 pro Canadiens. Přesilovce předcházelo vyloučení Craiga Smithe za podražení Larse Edlera v čase 2:34 nastavení.
„Vůbec nemyslím, že poslední faul byl nějaký faul,“ zlobil se trenér Nashvillu. „Náš hráč měl zatíženou hůl. Podražení to nebylo.“
Přesilovka hosty zabila, přestože v zápase byli aktivnější a měli víc ze hry. Carey Price v brance Montrealu čelil dohromady 37 střelám, Carter Hutton v brance Nashvillu pouze 27 pokusům. V prvních čtyřiceti minutách byl poměr střel 28:13 pro hosty. Víc než polovinu druhého dějství nevyslali Habs jedinou ránou na soupeřovu branku.

O to víc porážka v Bell Centre hosty mrzela. Šlo o poslední zápas Predators před All Stars víkendem, příště vyjedou hráči Nashvillu na led až 27. ledna doma proti Coloradu. Do té doby v nich bude hořkost porážky z Montrealu ležet.
„Myslím, že jsme odehráli dobré utkání,“ řekl kapitán Před Shea Weber. „Bez ohledu na výsledek a málo vstřelených gólů jsme na ně vlétli a zasypali je střelami.“
„Rádi bychom to vzali zpátky,“ přidal Seth Jones. „Myslím, že jsme tu odehráli opravdu dobrý zápas, aspoň z velké většiny. To se stává. Nemůžete všechno vyhrát. Rozhodně jsme tu chtěli dva body, je to nepříjemná porážka před pauzou.“
O něco smířlivější byl za poražené Mike Ribeiro. „Neviníme rozhodčí, bereme to na sebe. Náskok jsme mohli několikrát navýšit, ale nepovedlo se nám to,“ zkritizoval sebe i spoluhráče.
Foto: Icon Sportswire
Faul Craiga Smithe na Larse Edlera

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -