- Reklama -

Lehner bez cenzury: Kluby kašlou na zdraví hráčů!

- Reklama -

Švédský brankář Robin Lehner se rozhodně nebojí mluvit otevřeně. Ať už je to o jeho zkušenostech z boje s psychickou nemocí, závislosti na prášcích a alkoholu či nově o zdraví hráčů. Dříve se vyjadřoval i ke sporu svého někdejšího spoluhráče Jacka Eichela se svým klubem Buffalo Sabres. Nyní si vzal na paškál lehkovážné zacházení některých klubů se zdravím hráčů.

Lehner obvinil některé týmy NHL z toho, že hráčům ničí zdraví podáváním Benzodiazepinů či léku Ambien (v česku známém pod označením Zolpidem) bez předpisu či hlubší konzultace s lékaři.

Se vším se svěřil v sobotu na Twitteru. Podle něj se podobné věci nedějí u jeho současného zaměstnavatele Vegas Golden Knights, nepřímo ale naznačil, že se tak dělo u některých z jeho předešlých klubů. Lehner hrál v NHL dříve za Buffalo Sabres, Ottawu Senators, New York Islanders a Chicago Blackhawks.

„Je běžné, že zaměstnavatelé rozdávají svým zaměstnancům Benzodiazepiny a nebo Ambien, když někam cestují? Neměli by podávání těchto látek spíše řešit doktoři a psychiatři?“ napsal Lehner na svůj profil.

- Reklama -

Dále také pohrozil, že dokud liga tuto situaci nevyřeší, bude zveřejňovat jeden podobný příběh denně. A vzápětí jeden takový zveřejnil. Ve stejném vláknu z těchto praktik obvinil Philadelphii Flyers a současného hlavního kouče Letců Alana Vigneaulta.

„Je to trenérský dinosaur, přemýšlí o hráčích jako o strojích, ne lidských bytostech. Vyhoďte ho, vyhoďte všechny tyhle dinosaury. Mám důkazy, zkus se z tohohle vykroutit,“ napsal Lehner.

Ambien je lék, který se užívá především k léčbě nespavosti či úzkostí. Je vysoce návykový a má velmi silné vedlejší účinky při jeho vysazení. To samé platí o Benzodiazepinech.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -