- Reklama -

Lehner překvapil přesunem do Chicaga. Jeho místo v Islanders obsadí Varlamov

- Reklama -

Fanda NHLHned pětice zajímavých brankářů včera podepsala kontrakty. A s výjimkou Petra Mrázka se všichni stěhovali. Sergej Bobrovskij se přesunul na Floridu, Curtis McElhinney podškrábl dohodu Tampě, letošní vítěz Bill Masterton Trohpy a William M. Jennings Trophy Robin Lehner všechny šokoval svým podpisem smlouvy v Chicagu a Semjon Varlamov bude nově střežit brankoviště New York Islanders.
Že se bude Varlamov stěhovat, bylo jasné už před začátkem letošního trhu. Nejen proto, že si brankoviště v Denveru pro sebe uzmul Philipp Grubauer, ale také proto, že v AHL zaujal a řekl si o lepší pozici Pavel Francouz. Jedenatřicetiletý Rus byl v posledních sezonách stíhán zraněními, s Cap hitem necelých šest milionů dolarů se začínal stávat příliš velkým luxusem pro Avalanche.
Po osmi letech se tak s Denverem rozloučil. O nápadníky neměl nouzi a nakonec vzal nabídku New York Islanders, kteří vcelku překvapivě přišli o hvězdu loňské sezony Robina Lehnera. Varlamov se tak může těšit na spolupráci s Němcem Thomasem Greissem a trenérem Barrym Trotzem, který si potrpí na poctivou defenzivu. Ostrovanům se upsal na čtyři roky za pět milionů dolarů.
Lehnerova otočka
Robin Lehner si po loňském létě, kdy o něj kvůli osobním problémům téměř nikdo nejevil zájem, letos užíval nebývalou vlnu zájmu. Před rokem podepsal „hubený“ kontrakt na jeden ročník za 1,5 milionu dolarů. Vsadil na sebe a na své výkony a dočkal se odměny. Ačkoliv ještě na vyhlášení NHL Awards, když přebíral Mastertonovu trofej, pěl chválu na Islanders a hovořil o tom, jak moc si přeje na Long Islandu zůstat, hned první den volného trhu podepsal dohodu s Chicago Blackhawks.
Sedmadvacetiletý Švéd opět získal pouze roční dohodu, tentokrát mu však vynese téměř čtyřikrát tolik, co loni. Tento krok jasně signalizuje změnu důvěry managementu Blackhawks ve svoji dosavadní jedničku Coreyho Crawforda. Zanedlouho pětatřicetiletého veterána poslední ročníky postihují častá zranění, na velmi dlouhou dobu jej vyřadil otřes mozku. Nyní vstoupí do posledního roku svého kontraktu na šest milionů dolarů ročně. Mezi oběma maskovanými muži v Chicagu tak nastane ostrý boj o pozici jedničky. Kdo se bude smát na konci sezony? Znovuzrozený Švéd nebo kanadský veterán? A nebo se Blackhawks po roce s oběma rozloučí a vsadí na někoho jiného?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -