- Reklama -

Lehner vzpomínal na Buffalo: Byla tam atmosféra negativity

- Reklama -

Fanshop týmuŠvédský gólman Robin Lehner před touto sezonou měnil po třech letech působiště. Z Buffala Sabres se přestěhoval na Long Island za místními Islanders. A zatím se mu v novém prostředí daří na výbornou.
Vytvořil spolehlivý brankářský tandem s Němcem Thomasem Greissem, s Islanders se drží u čela Metropolitní divize. Oba mají vynikající statistiky.
Před sezonou však nastalo pro Švéda jedno z nejtěžších období v životě. Na jaře se dozvěděl, že má bipolární poruchu, závažnou psychickou nemoc. Léčil se ze závislosti na alkoholu a prášcích na spaní. Málem spáchal sebevraždu.

Po sezoně se rozloučil s Buffalo Sabres, ve kterých strávil tři sezony. Podle svých slov se s nimi rozešel v dobrém – po domluvě s vedením uznaly všechny strany, že potřebuje změnu prostředí. Sázku na nejistotu nakonec učinili New York Islanders a podepsali se sedmadvacetiletým Lehnerem roční kontrakt na 1,5 milionu dolarů.
A změna mu víc než prospěla, zažívá nejlepší sezonu kariéry. „Je to úplně jiný pocit než loni. Bavíme se, je pozitivní atmosféra. Nejsme obklopeni negativitou. To byla ta nejtěžší věc na Buffalu – šedý mrak a negativita,“ řekl bývalý gólman Ottawy nebo Sabres pro Newsday.
Vyjádřil se i k tomu, zda jsou média v New Yorku ostrá vůči sportovcům. „Buffalo mě připravilo. Už to nemohlo být horší. Připravilo mě to třeba na Toronto. Občas to bylo fakt zlé. Zápas ještě ani nezačal a lidé už bučeli. Mají velmi vášnivé fanoušky, ale občas nás to spíše sráželo,“ vyznal se v rozhovoru.
Robin Lehner byl za svoji oddanost hokeji nominován Islanders na trofej Billa Mastertona. Společně se svým kolegou Greissem je ale kandidátem ještě na jednu trofej – William M. Jennings Trophy.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -