- Reklama -

Léto patřilo rodině, teď se Tarasenko upíná ke Stanley Cupu

- Reklama -

Stihl se oženit, stihl podepsat novou osmiletou smlouvu za šedesát miliónů dolarů. Jednu věc ale Vladimir Tarasenko během prázdnin tak docela nezvládl. Vydýchat zklamání z poslední neúspěšné sezóny. Přestože St. Louis vstupovalo do play off z pozice lídra Centrální divize a druhého nejlepšího celku Západní konference, vypadlo hned v prvním kole s Minnesotou.
„Prožili jsme nepříjemnou zkušenost. Musíme to vzít jako tvrdou lekci, poučit se z ní a udělat několik kroků kupředu,“ říká ruský útočník. „Uvidíme, jestli toho budeme schopní, ale já doufám, že ano.“
Už by bylo načase, vzkazují fanoušci Blues. Tým z amerického státu Missouri sice dlouho dobu vynikal v NHL spíše svojí ‚nenápadností‘, ale už před dvěma roky byl experty označován za černého koně v bitvách o mistrovský titul. Realita byla ovšem jiná. Svěřenci Kena Hitchcocka jsou sice od roku 2012 pravidelnými účastníky vyřazovacích bojů, ale jejich maximem z poslední doby je druhé kolo dosažené hned po nástupu bělovlasého kouče do funkce.
„Bude mi chybět Barret Jackman a T.J. Oshie, ale věřím, že máme tým, který je schopný vyhrát Stanley Cup,“ nedomnívá se Tarasenko, že by mužstvo kvůli odchodu dvou opor mělo přestat vzhlížet k nejvyšším metám. „To je náš jediný cíl, za kterým musíme jít. Musíme se rychle vrátit do správné formy a vyhrávat každý zápas. Už se nemůžu dočkat, až zase vyjedu s kluky na led.“
Rodák z Jaroslavli vstoupí do nastávající sezóny v nové roli – a nebavíme se o odlišných hokejových úkolech, které by trenéři naložili na jeho bedra. Před dvěma měsíci se jeho rodinný stav změnil ze svobodného na ženatý.
„Pokud jde o můj životní styl, nic se nezměnilo. Když milujete svoji rodinu, vždycky si na ni najdete čas. A já mám nádhernou rodinu,“ pochlubí se v rozhovoru pro St. Louis Post-Dispatch. „Něco se ale přece jen změnilo. Když teď myslím na sebe, myslím v první řadě na svoji rodinu.“
„Musím se snažit hrát lépe, abych zůstal na stejné hokejové úrovni. Byl bych rád, aby moje rodina byla šťastná. Je příjemné žít pod takovýmto tlakem,“ dodává Tarasenko.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -