- Reklama -

Libor Hájek je o krok blíž NHL. Český obránce podepsal nováčkovskou smlouvu s Tampou Bay

- Reklama -

Libor Hájek podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Tampou Bay. V úterý to oznámil generální manažer Lightning Steve Yzerman. Jde o dvoucestný kontrakt, což znamená, že může „pendlovat“ mezi farmou a hlavním týmem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Odchovanec brněnské Komety byl prvním českým hokejistou, jehož jméno zaznělo při loňském draftu National Hockey League. Jednalo se o první výběr floridského celku v loňské dražbě mladých talentů.
O zadáka Saskatoonu ve WHL projevila Tampa Bay takový zájem, že kvůli jeho získání vyměnila do Arizony obránce Anthonyho DeAngela, jenž se stal v roce 2014 devatenáctkou draftu. Od Kojotů díky tomu získala volbu s pořadovým číslem 37.
Účastník dvou šampionátů hráčů do 18 let působí v zámoří od podzimu 2015. Během dvou sezón odehrál v dresu Saskatoonu Blades (WHL) 134 zápasů, ve kterých zaznamenal 52 bodů za sedm branek a 45 přihrávek. Na trestné lavici odseděl 157 minut.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -