- Reklama -

Liga neodvedla v posouzení zákroku na Barkova dobrou práci, myslí si Jokinen

- Reklama -

Emoce kolem zákroku na Alexandra Barkova z Floridy stále neutichají. Útočník Floridy byl zasažen do hlavy Justinem Abdelkaderem ve vzájemném utkání Panterů s Detroitem a stále zůstává mimo hru. K incidentu se neváhal vyjádřit krajan Barkova Jussi Jokinen (na snímku), který se zlobí i na samotnou NHL, jež zákrok dodatečně nepotrestala.
„Samozřejmě musím být opatrný na to, co říkám, vždycky jsem cítil, že disciplinárka odvádí dobrou práci,“ řekl Jokinen po úterním utkání v Buffalu, kde se svými spoluhráči i bez Barkova vyhrál 7:4. „Prostě jen cítím, že tyhle hity musí být ze hry vytěsněny, pokud chcete hru dál udržet bezpečnou a mít tady šikovné hráče. Nejlepší hráči v lize, právě to chtějí fanoušci vidět.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Abdelkader zasáhl Barkova tvrdě. Zraněný hráč ihned odešel do kabin a následující duel Panthers vynechal. Podle slov trenéra Gerarda Gallanta zatím není jasné, jak dlouho bude jeho důležitý útočník chybět. Olej do ohně hněvu hráčů Floridy přilila pak svým výrokem NHL.
Ta si zákrok prohlédla a neshledala na něm nic proti pravidlům. Byl v pořádku, a to podle pravidla 48, které říká, že kontakt s hlavou je povolený v případech, kdy se protivník dostane do zranitelné pozice postavením, které činí další kontakt s hlavou nevyhnutelným.
Jokinen nijak neskrýval, že je z celé věci frustrován také proto, že šlo o jeho dobrého kamaráda a finského krajana. Barkov prožívá výbornou sezónu, kdy se znovu posunul herně o něco výš. V posledních 17 utkáních nasbíral 17 bodů.
„Je to náš nejlepší hráč, můj výborný kamarád, takže se na tuto situaci samozřejmě dívám trochu odlišně,“ řekl Jokinen. „Na základě toho, co jsem se bavil s chlapy v lize, to byl nebezpečný hit a měla za něj následovat suspendace.“
„Samozřejmě vidím, že to bylo pro rozhodčí v pondělí obtížné. Jistě, chápu, že se to seběhlo dost rychle, bylo pro ně těžké to posoudit, nicméně po zhlédnutí opakovaných záběrů a těchhle věcí si myslím, že liga mohla odvést lepší práci.“
Jokinen by rád tvrdší posuzování, aby v lize nebyli zvýhodňováni tvrdší „chasníci“ proti šikovným hráčům. „Takových nepotrestaných hitů bylo víc. Myslím, že právě tyhle hráče chtějí fanoušci vidět, chtějí vidět Barkova hrát. Myslím, že by liga mohla dělat lepší práci, aby tyhle hity ze hry dostala,“ uzavřel finský útočník.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -