- Reklama -

Logan Couture: K silnému jádru přivedl Doug Wilson slušné posily

- Reklama -

Konec sezóny 2014-15 byl pro Logana Couturea jako facka do tváře, protože přišel už v dubnu. Je to hrozný pocit, když vám skončí sezóna současně se základní částí. Šestadvacetiletý Couture nic takového ve svých prvních pěti sezónách v NHL nezažil. O to víc mu byl tenhle pocit letos nepříjmený.
„Vadilo mi to, opravdu mi to vadilo,“ přiznal mladý hokejista pro Hockey News.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nehrát hokej od 11. dubna není nic příjemného. Se spoluhráčem Joem Thorntonem cítili velkou hořkost, když se už v květnu místo hokejkou mohli ohánět tak akorát golfovou holí.
„Hráli jsme golf a bavili se o tom, jak nám to vadí, jak by se to nemělo stát znovu,“ řekl Couture. „Činí vás to po hokeji hladovějším a hladovějším…“
San Jose má stále pod smlouvou Joe Thorntonea a Patricka Marleaua. Oba mají vysoké kontrakty s ročním platem přes 6 miliónů dolarů ještě na dvě sezóny. Mužstvu by možná prospěl jejich odchod, ale jelikož mají oba no-movement klauzuli, nesmí s nimi jejich klub bez souhlasu pohnout. Ani do jiného klubu, ani na farmu.
Generální manažer Doug Wilson tak posiloval aspoň v rámci možností, které mu dal omezený rozpočet. Především přivedl do mužstva nového brankáře Martina Jonese. Dál posílil obranu o Paula Martina a útok o Joela Warda.

Martin by měl s Burnsem, Vlassicem, Braunem, Dillonem a Muellerem vytvořit silnou šestku na modré čáře. Ward posílí už tak silný útok, kam patří Thornton, Marleau, Couture, Pavelski, Hertl, Wingels a další. Logan Couture vidí posily jako vyjádření sebevědomí Sharks a na novou sezónu se nyní mnohem víc těší.
„Mluvil jsem s Dougem během léta několikrát, chceme vyhrát,“ řekl mladý forvard Žraloků. „Takový je náš cíl. Uvědomujeme si, že naši nejlepší hráči, Jumbo a Patty, jdou trošku do let. Myslím, že máme jádro, se kterým můžeme uspět. K tomu sehnal Doug slušné posily. Paul, Martin i Joel nám pomohou,“ věří v delší sezónu 2015-16 Logan Couture.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -