- Reklama -

Loňský rok byl speciální, uvědomuje si Mark Streit s blížícím se koncem kariéry

- Reklama -

Devětatřicetiletý obránce Mark Streit v těchto dnech zvažuje, jak naloží se svojí kariérou. Angažmá v Montrealu nevyšlo podle jeho představ a odsunutí na farmu do AHL zkušený borec odmítl.
Bývalý obránce Pittsburghu se objevil na zápase Penguins proti Edmontonu Oilers, kde byl svědkem výhry svého bývalého týmu v poměru 2:1 v prodloužení. Do města přicestoval, aby si vyzvedl svůj prsten pro vítěze Stanley Cupu, který dokázal vyhrát v minulém roce právě v dresu Pens.
„Je skvělé být zpět,“ nechal se slyšet švýcarský obránce. „Pittsburgh byl pro mě speciálním místem. Mám odsud spousty dobrých vzpomínek,“ vyjádřil své dojmy.
Některé z těchto vzpomínek pochazejí z letošního léta, kdy Streit dosáhl na velký úspěch s klubem z Pensylvánie.
Streit se stal prvním Švýcarem po jedenácti letech, který přivedl slavný pohár do země pod Alpami. Svůj triumf si užíval v hlavním městě Bernu, kam se za ním přišlo podívat na tisíc hokejových fanoušků.
Byl teprve třetím švýcarským hokejistou, kterému se povedlo získat Stanley Cup. Před ním se to naposledy povedlo brankáři Martinu Gerberovi, který s týmem Carolina Hurricanes uspěl v roce 2006.
V loňském ročníku naskočil ke třem zápasům v playoff poté, co ho Pens získali z Tampy jen několik málo minut před uzávěrkou přestupů. V Tampě, která ho získala z Philadelphie, zůstal pouze několik málo hodin, než byla uskutečněna výměna s Penguins, za které stihl odehrát 19 utkání základní části s bilancí 1+6.
„To co se stalo v Montrealu bylo trochu překvapení a šok. Očekával jsem něco jiného, ale bylo to takové, jaké bylo. To je hokej. To je obchod. Musíte se oklepat, zjistit jaké jsou možnosti a rozhodnout se co chcete,“ říká Streit.
Možností pro Streita se nenabízí mnoho. Nejpravděpodobněji se vrátí domů do Švýcarska a pokusí se zabojovat o nominaci na ZOH 2018.
„Zvláště v mé pozic, když zestárnete a odehrajete spoustu zápasů v NHL si uvědomíte, že už nedostanete příležitost pro takovou jízdu, jakou jsem zažil v loňské sezóně,“ přemítá zkušený zadák.
Pittsburgh je samozřejmě skvělá organizace, která má mnoho historických úspěchů. Zahrát si s hráči jako jsou Crosby a Malkin, byl opravdový zážitek,“ vzpomíná Streit.
Díky tomu, že v minulé sezóně odehrál celkem 68 utkání základná části za Flyers a Penguins, dostalo se mu té cti a jeho jméno bylo vyraženo na hokejový grál.
„Být součástí týmu bylo vyjímečné. Výhrát pohár, získat prsten a být s trofejí doma ve Švýcarsku, bylo neuvěřitelné. Nemohl jsem snít o lepším konci mé kariéry,“ svěřil hokejista se 768 odehranými zápasy NHL.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -