- Reklama -

Luke Schenn jako volný hráč míří do Arizony

- Reklama -

Kanadský hokejista Luke Schenn se stal novou posilou defenzivy Arizony. Šestadvacetiletý bek se v sobotu dohodl s Coyotes na podpisu dvouletou smlouvy, která mu garantuje celkový příjem 2,5 miliónu dolarů. Průměrně si tak ročně vydělá 1,25 miliónu dolarů.
„Podpis dvouleté smlouvy s Lukem Schennem nám udělal radost. Je to kvalitní a pořád ještě mladý obránce. Věříme, že se mu bude v našem klubu dařit. Bude to dobrá posila do naší obrany,“ představil novou akvizici generální manažer Kojotů John Chayka.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Schenn se tak může těšit na svoje čtvrté angažmá v National Hockey League. Profesionální kariéru odstartoval v Torontu, jehož zástupci draftovali talentovaného zadáka před osmi lety jako pátého hráče celkového pořadí.
Během čtyř sezón odehrál Schenn v dresu Maple Leafs 310 utkání, ve kterých nasbíral 75 kanadských bodů za 14 branek a 61 přihrávek. Na konci června 2012 ho Toronto vyměnilo do Philadelphie za útočníka Jamese van Riemsdyka. V kabině Letců se tak potkal se svým mladším bratrem Braydenem.
„Luke je zajímavý chlapík. Během kariéry zažil několik období, kdy se mu skutečně dařilo. V NHL odehrál přes 500 utkání a je zhruba stejně starý jako další naši mladí hráči. Líbí se nám jeho fyzická hra. Kromě hry dozadu umí i dobře rozehrát,“ řekl Chayka.
Druhou polovinu poslední sezóny strávil rodák ze Saskatoonu v Los Angeles. Do kalifornského klubu se Schenn přesunul 6. ledna společně se zkušeným kanadským forvardem Vincentem Lecavalierem. Opačným směrem zamířili útočník Jordan Weal a Letci získali i volbu ve třetím kole letošního draftu NHL.
Schenn oblékl dres Kings ve 43 zápasech, zaznamenal v nich dvě branky a devět přihrávek. Po sezóně mu vypršel pětiletý kontrakt na 18 miliónu dolarů a na začátku července se stal nechráněným volným hráčem.
„Jsem šťastný, že hraji NHL tak dlouho a mám na kontě mnoho zápasů, ale musím se toho pořád hodně učit. Je toho pořád dost, co musím zlepšit,“ uvedl Schenn. „Na šanci v Arizoně se těším,“ dodal na závěr.
Foto: Mark6mauno

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -