- Reklama -

Lundqvist je zraněný, proti Bostonu ho zastoupí Talbot

- Reklama -

Hokejisté New Yorku Rangers nastoupí v dnešním domácím utkání proti Bostonu bez švédského gólmana Henrika Lundqvista. Dvaatřicetiletého rodáka z Åre trápí zranění krku, které utrpěl v sobotním duelu s Carolinou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Lundqvist má zranění v horní části těla, a proto nebude pro středeční zápas k dispozici. Momentálně podstupuje lékařské vyšetření a více informací pro Vás budeme mít v závěru dne,“ informoval novináře kouč Jezdců Alain Vigneault.
Jedničku brankoviště Blueshirts zasáhla do krku střela centra Hurricanes Brada Malonea. K incidentu došlo ve 24. minutě. Brankáři mají místo pod bradou kryté, jenže Lundqvist o svoji ochranu přišel, když mu ji nechtěně přizvedl hokejkou spoluhráč Ryan McDonagh.
Lundqvist zápas proti Hurikánům z Raleighu dochytal (připsal si 31 zákroků) a dokonce odehrál i pondělním klání s Floridou (33 zákroků). Momentálně ale není natolik fit, aby nastoupil do dnešního duelu s Bostonem.
„O jeho zranění jsem se dozvěděl v úterý,“ řekl Vigneault. „Nevíme, jak dlouho bude mimo hru, ale jeho potíže souvisí se zraněním, které utrpěl ve víkendovém utkání. Nejedená se o otřes mozku,“ dodal třiapadesátiletý rodák z Quebec City.

Ve středu proti Medvědům zastoupí Lundqvista v brance Rangers Cam Talbot (na horním snímku), který chytal naposledy 15. ledna. Záda mu bude krýt dvacetiletý Kanaďan Mackenzie Skapski, jehož vedení klubu povolalo z farmy v Hartfordu (American Hockey League).
V letošní sezóně vychytal Talbot čtyři vítězství v jedenácti zápasech (4-4-1). Dosáhl při tom průměru 2,15 inkasované branky a úspěšnost zákroků měl 92,6 procenta.
„Pokud jde o Talbota, jsme v klidu, má naši důvěru,“ ujistil Vigneault fanoušky klubu z Manhattanu. „Po průměrném vstupu do sezóny vychytal tři čistá konta v řadě a dal nám šanci vyhrát každý zápas. Je to mladý brankář, který na sobě tvrdě pracuje. Jsem si jistý, že to zvládne.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -