- Reklama -

Lundqvist se o víkendu vrátí do hry

- Reklama -

Henrik Lundqvist se zotavil z nedávného zranění kyčle a o víkendu by se měl znovu objevit v sestavě New Yorku Rangers. Novinářům to potvrdil hlavní trenér Jezdců Alain Vigneault, který vítá návrat brankářské jedničky před rozhodující fází sezóny.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Pokud bych se ho zeptal, zřejmě by chtěl chytat už dnes, ale budeme se raději držet našeho původního rozhodnutí,“ uvedl Vigneault před středečním duelem s Islanders. „Kdybychom ho nutně potřebovali, tak by nastoupil hned,“ dodal pětapadesátiletý rodák z Quebecu.
„Jsem v pořádku a mohl bych hrát už ve středu,“ řekl včera Lundqvist. „Na druhou stranu aspoň budu mít víc času na to, abych ještě zapracoval na svojí hře. Fyzicky se cítím výtečně, ale je to o správném načasování a získání trochu větší rychlosti. Držíme se plánu, který jsem po zranění dostal od kondičních trenérů.“
Od začátku Lundqvistovy rekonvalescence Jezdci doufali, že by mohli mít svou brankářskou jedničku k dispozici na třízápasový trip po Kalifornii 25.-28. března (Los Angeles, Anaheim, San Jose) a tento předpoklad jim dokonale vyšel. Pokud půjde vše tak, jak má, odchytá švédský gólman dva ze tří následujících zápasů Rangers.
„Nejdůležitější je zůstat trpělivý a nic neuspěchat. Hodně vám pomůže, když máte k dispozici trenéra (Benoit Allaire – trenér gólmanů NY Rangers), který ví, co se má v takových situacích dělat. Myslím, že pár dní volna navíc znamená také jistotu navíc,“ uzavírá Lundqvist.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -