- Reklama -

Lupul se rozpovídal o tom, jak opouštěl Maple Leafs

- Reklama -

Fanshop týmuJoffrey Lupul ukončil svoji kariéru po sezoně 2015-2016. V posledních letech své profesionální dráhy se potýkal se zraněními, které jej nakonec donutily v 33 letech pověsit brusle na hřebík. Nedávno se v rozhovoru rozpovídal o svých vzpomínkách na své působení v NHL.
V NHL strávil 14 sezon. Oblékal dresy Anaheimu, Edmontonu, Philadelphie a naposledy Toronta. Prakticky celou svoji kariéru se potýkal se zraněními, které omezovaly jeho výkony. Více než 70 utkání v jednom ročníku odehrál pouze ve třech případech. Jeho konečná bilance se zastavila na 701 zápasech, ve kterých zaznamenal 420 bodů.
V současnosti se podle svých slov věnuje golfu, který hraje alespoň dvakrát týdně, jezdí na snowboardu a také investoval do Due West, vinného baru v New Yorku. Po konci profesionální dráhy se usadil v jižní Kalifornii. S Torontem se nerozešel zrovna nejlépe.
„Měl jsem problémy se zády, pak s třísly. Nebyl jsem schopen zůstat zdravý. Navíc jsem ztratil sebedůvěru. Ne ve své schopnosti a dovednosti, ale v to, zda zvládnu dokončit zápas,“ popsal své myšlenky pětatřicetiletý Kanaďan.
Zdraví mu nalomilo psychiku před ročníkem 2016-2017. „V Torontu mi dali celkem jasně najevo, že mě nutně zpátky v týmu nepotřebují. Kdybych měl plnou důvěru ve své tělo, tak bych o místo zabojoval, tím jsem si jistý. Ale abych byl upřímný, jistotu jsem žádnou necítil,“ uvedl k důvodům, které jej donutili v kristových letech odejít z prostředí profesionálního hokeje.
Kritika Babcocka
Zdraví nebylo jediným důvodem jeho odchodu. Svoji roli sehrál i věk a budoucí život. „Začnete více přemýšlet o tom, jestli je dobrý nápad takhle si zhuntovat tělo. Jak se vám podobné věci honí hlavou a snažíte se pokračovat v hokeji s tolika zraněními, nemůžete být úspěšní,“  vysvětlil.
S legendárním koučem Mikem Babcockem se za svoji kariéru potkal dvakrát. Na začátku tisíciletí, když oba v NHL začínali v Anaheimu, Lupul jako hráč, Babcock jako hlavní trenér. Později jej už jako velmi úspěšného kouče potkal v Torontu.
„Je velmi těžké pro něj hrát, je hodně náročný. Zároveň je také nejpracovitějším koučem, pod kterým jsem hrál,“ zhodnotil jej.
„Moje kritika míří na to, že se ne vždy postaví za svůj tým. „Moje obrana nehrála dobře“, „můj brankář nezastavil puk“ a podobně. Občas by mohl také vzít část viny na sebe,“ zkritizoval svého někdejšího šéfa.
Řeč přišla i na Philla Kessela a jeho angažmá v Kanadě. „Všichni ho mají rádi, až na média v Torontu, které ho nesnáší. Nedal jim to, co chtěly. Ale takový on je, chce prostě hrát hokej. Nic víc. Nechce prostě nutně trávit čas v posilovně, radši si zahraje ping pong. A každý rok nastřílí okolo 40 golů,“ shrnul své dojmy.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -