- Reklama -

Mají zkušenosti a sebevědomí šampionů. Tampa se Chicaga nebojí

- Reklama -

Už je to několik dnů, ale ta radost pořád neustala. Steven Stamkos cítí úlevu a uspokojení, že se dostal se svým týmem až do finále Stanley Cupu. Tampa Bay začne doma. Chicago přivítá v Amalie Areně, první duel se odehraje ve středu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V pondělí měli hráči Tampy lehčí trénink a jejich kapitán po něm prohlásil, že je připraven na finálovou výzvu. „Upřímně říkám, že dokud nepadne první puk, pořád si to užívám,“ řekl Stamkos k přetrvávajícím pocitům od páteční výhry 2:0 v sedmém utkání série s NY Rangers.
„Vím, že kolem toho bude hodně velký humbuk ze strany médií. Už v pondělí bylo obtížné všechno si zorganizovat. Musíme se ale vedle obchodní stránky soustředit hlavně na hru samotnou. Už aby těch pár dnů bylo za námi a začalo se hrát,“ přeje si pětadvacetiletý forvard.
Většina hráčů Lightning zažije finále Stanley Cupu poprvé v životě, nějaké výjimky se nicméně najdou. Centr Valtteri Filppula vyhrál stříbrný pohár s Detroitem v roce 2008. Útočník Brenden Morrow a Brian Boyle, obránci Anton Stralman, Matthew Carle a Braydon Coburn jsou další hráči Blesků, kteří si zahráli aspoň finále.
Blackhawks mají výrazně víc zkušeností. Během šesti let si zahrají třetí finále. V roce 2010 vyhrálo Chicago v šestizápasovém finále nad Philadelphií, kde tehdy působili Carle a Coburn. O tři roky později přehráli Hawks opět v šesti zápasech Boston Bruins.

Steven Stamkos nezpochybňuje zkušenost soupeře, jedním dechem ale dodává, že jeho spoluhráči se během dlouhého play off už taky hodně naučili. „Zkušenosti jsou skvělá věc, ale my už jsme jako tým v tomhle play off taky hodně vyrostli,“ věří rodák z Markhamu.
„Každý už teď třeba má zkušenost se zápasem číslo sedm, kterou jsme před play off neměli,“ připomíná Stamkos. „Všichni máme sebevědomí šampionů, což jsme taky neměli. Musíte si tím projít, abyste to zažili, a tohle je další krok na cestě ke Stanley Cupu.“
Podle trenéra Jona Coopera bylo dobré, že si hráči o víkendu od hokeje trochu odpočinuli. „V pondělí bylo na tréninku na všech vidět, jak jim volno prospělo. Je to fenomenální jízda a ti kluci jsou nadšení. Nicméně bylo dobré si oddechnout a pak se vrátit. Někdy v úterý se znovu nastartujeme a začneme chystat na soupeře,“ slibuje kouč.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -