- Reklama -

Majitel Ottawy podal žalobu na svého byznys partnera. Výstavba stadionu je na mrtvém bodě

- Reklama -

Fanshop týmuV hlavním městě Kanady jako kdyby nemohl zavládnout klid. Když už se vyřešila kauza KarlssonHoffman, přišel skandál s videm z Uberu, kde několik hráčů kritizovalo kroky vedení. Nyní spatřila světlo světa informace, že výstavba nové arény se odsouvá a majitel Senators Eugene Melnyk kvůli tomu podává žalobu na svého byznys partnera.
Melnykova firma Capital Sports Management žaluje Trinity Group, se kterou připravovala developerský projekt městské části LeBreton Flats, jehož součástí měla být i výstavba nového hokejového stadionu.
Žalobu podali kvůli konfliktu zájmů a celkem se soudí o astronomickou sumu 700 milionů dolarů. Podle zástupců Ottawské radnice a Trinity Group se majitelé jednotlivých firem nedohodli na hodnotě podílů jednotlivých zainteresovaných osob.



„Obě firmy nebyly schopné dohodnout se na finální dohodě o projektu. Její součástí měla být nová víceúčelová aréna a mix mnoha dalších budov jako obchody, hotely a podobně,“ stojí v tiskové zprávě klubu.
Problém měl nastat, když majitel Trinity Group John Ruddy začal vyvíjet developerský projekt hned vedle LeBreton, čímž podle názoru Melnyka nekale využili neveřejných informací a začali konkurovat LeBretonskému projektu.
Starosta Ottawy Jim Watson vyjádřil politování, že se oba podnikatelé rozhádali a že nejspíše z plánů na oživení této městské části nic nebude. Dal však oběma ještě jednu šanci vyřešit své neshody.
Senátoři v současnosti sídlí v Canadian Tire Centre s kapacitou 17 tisíc návštěvníků. Za klidného provozu je vzdálenost arény od centra města asi 25 minut jízdy, toto číslo se však může zdvojnásobit, pokud se vydáte na stadion v dopravní špičce. Mnozí si myslí, že tento fakt dlouhá léta škodí návštěvnosti Ottawy při zápasech NHL.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -