- Reklama -

Málem jsme se dočkali dalšího zajímavého debutu. Do branky Ottawy byl připraven Anisimov

- Reklama -

Ottawa Senators přivítali v sobotu na domácím ledě Vancouver Canucks. Postupně se zranili dva brankáři Senátorů – Anton Forsberg a v průběhu zápasu i Matt Murray. Do branky tak naskočil narychlo povolaný Marcus Högberg, kterému kryl záda útočník Arťom Anisimov.

Vše začalo strohou zprávou, že Anton Forsberg při rozcvičce utrpěl zranění v dolní části těla a nebude tak připraven na zápas. Z taxi squad tak byl na rychlo povolán Forsbergův krajan Marcus Höberg.

Höberg se dostal do hry v 16. minutě druhé třetiny, když se zranil taktéž v dolní části těla Matt Murray, který nahradil Forsberga v pozici startujícího brankáře.

- Reklama -

„Byla to pro Marcuse velmi těžké, takhle narychlo se zapojit přímo do rozjetého zápasu. Ale ve sportu musíte být připravený, že vaše šance může přijít kdykoliv,“ řekl po zápase trenér Ottawy D. J. Smith.

Jako náhradník za Höberga tak byl povolán další hráč z taxi squad. Ano, hráč, nikoliv brankář. Do gólmanské výstroje by se v případě Höbergova zranění musel obléknout a zápas dochytat ruský útočník Arťom Anisimov. Ten se po zápase chlubil fotkami v plné brankářské výzbroji. Smůla se ale brankářům Senators po příchodu Höberga do brankoviště už vyhnula, a tak Švéd dochytal utkání, které Ottawa prohrála 2:4.

„Už nám nikdo jiný nezbyl. Jedině snad ještě Zac Bierk, náš trenér brankářů, který dříve chytal v NHL. Jenže ten je po třech operacích kyčle a navíc má poškozený sluch poté, co jej trefil puk do hlavy. Vím, že náš GM Pierre Dorion o Vánocích nastoupil do brány při přáteláku před pár lety. Byla to složitá situace,“ s nadhledem popisoval těžké rozhodování D. J. Smith.

Marcus Höberg nakonec předvedl 18 úspěšných zákroků při svém záskoku. Matt Murray, kterého Švéd střídal, si do té doby připsal 12 zákroků. Dvaatřicetiletý Anisimov letos hraje druhou sezónu v hlavním městě Kanady.

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -