- Reklama -

Maličký Gaudreau už o sobě nepochybuje. Pomohl mu v tom jeho otec a bonbóny!

- Reklama -

Americký hokejista Johnny Gaudreau nemá na výšku ani metr osmdesát, přesto se dokázal prosadit v National Hockey League a patří k nejoblíbenějším hráčům v soutěži. A vzkazuje všem následovníkům, že výška nehraje roli.
Napsal o tom na stránkách www.theplayerstribune.com, kde se pravidelně objevují příběhy hokejistů z NHL. A Gaudreau, přezdívaný „Johnny Hockey“ se tam podělil o tom, jak vyrůstal a jak z něj chtěl mít otec už od narození světového hokejistu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Gaudreau senior postavil v New Jersey kluziště a jakmile byly malému Johnnymu dva roky, nazul jej do bruslí. „Vůbec mi to nešlo. Postavil mě doprostřed kluziště a já s sebou plácal ze strany na stranu. A táta postával na kraji a jen kroutil hlavou,“ vzpomíná s úsměvem Johnny. Jeho otec to ale nevzdával a připravil pro svého synka jednou pořádné překvapení ve své učitelské strategii.
„Napadlo, že tím pravým důvodem, proč na ledě nepředvádím dvojité axely jako krasobruslař, asi bude tím, že nemám dostatek motivace. A tak začal na led házet bonbonky Skittles. Prostě je rozhodil na všechny strany a nechal mě za nimi jezdit. A mě to začalo bavit. A zjistil jsem, že rychlejší než se za bonbony plazit bude lepší si na brusle stoupnout a rozjet se. A tak začalo moje bruslení,“ prozradil Gaudreau.
Dnes patří k nejlepším hráčům v NHL, a těžko by někdo věřil, že „Johnny Hockey“ měl kdysi potíže se sebevědomím. Jako teenager často pochyboval o svých schopnostech prosadit se v hokeji.
„Táta ale odmítal nechat mě přemýšlet o tom, že nejsem dost dobrý. Pořád mi říkal: Nemají tě rádi jen proto, že jsi malý. V tom to je. A s tímhle vědomím jsem pak chodil na led dokázat všem, že se pletou. A brzy se mi povedlo, že díky mojí produktivitě začali lidé moje parametry ignorovat.“
Když Gaudreau vyrůstal, jeho idoly byli další hráči menší postavy – Danny Briere a Martin St. Louis. Ti byli vedle jeho otce hlavním hnacím motorem za úspěchem. Díky tomu se stal hvězdou univerzitního hokeje a vyhrál před dvěma lety Hobey Baker Award.
Dnes platí Gaudreau v NHL za největší talenty. A když o něm někdo přesto zapochybuje kvůli menší postavě? „Já tyhle řeči nevnímám. Vždycky když se objeví, tak je přehluší gólová siréna,“ odpověděl jednoznačně.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Šmerda
Narozen v krásném roce 1971, kdy ještě v lese zpívali ptáci a na stromech rostlo ovoce bez chemického postřiku :-), NHL mě fascinuje pro svoji rychlost a neuvěřitelně zvlaštní energíí, která mně okamžitě vtáhne do dění na ledě... Zvlášť atraktivní bylo pro mě sledování celé kariery mého nejoblíbenějšího hráče a tím není nikdo jiný než Tomáš Kaberle... Díky za vše Tome!

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -