- Reklama -

Malkin jako Hanson. Zápas Pittsburghu s Tampou oživil vzpomínky na Slapshot

- Reklama -

Poněkud netradiční přípravné utkání se hrálo v americkém Johnstownu, kde Pittsburgh Penguins hostili Tampu Bay. Do místní War Memorial Areny se vešly pouhé čtyři tisíce fanoušků (kapacita haly je 4001 diváků), ale jejich fandění bylo pořádně slyšet a dohnalo Tučňáky k vítězství 4:2. A skvělou atmosféru si pochvalovaly i největší hvězdy NHL zvyklé na několikanásobně větší podporu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bylo to úžasné. Bavili jsme se s klukama o tom, jak snadno byli slyšet fanoušci za mantinely. V současných arénách National Hockey League někoho uslyšíte jen občas za střídačkou,“ dodal zadák Penguins Ian Cole.
Pittsburgh nenechal fanoušky čekat na gól dlouho, v podstatě už v prvním střídání se bekhendem prosadil Sergej Plotnikov. Stejným způsobem zakončoval na druhé straně Brian Boyle, ale Penguins dostala ještě v první třetině znovu do vedení střela obránce Colea. Za Lightning opět vyrovnal Drouin, ale Malkin a Clendening nakonec rozhodli o vítězství černožlutých 4:2.
War Memorial Arena se proslavila tím, že se zde v roce 1977 natáčel slavný film o hokeji Slapshot s Paulem Newmanem v hlavní roli. A dodnes snímek patří k nejkultovnějším sportovním filmům všech dob.
„Parádní zápas. Užili jsme si ho od první minuty. Bylo to mimořádné a fanoušci ukázali, že Penguins tady opravdu milují. Je to malá hala, ale byla opravdu čest tady hrát,“ rozplýval se Jevgenij Malkin. Ten se při rozbruslení proháněl po ledě v podobných brýlích, jaké ve filmu Slapshot (v Česku se mu říká Nakládačka) nosili bratři Hansonové, jejichž náplní práce bylo soupeře seřezat jako žito.

V letech 1950-1977 hrával v hale War Memorial Arena celek Johnstown Jets, pak ho až do roku 2010 vystřídalo mužstvo Johnstown Chiefs z ECHL. V současnosti zde hrají Johnstown Tomahawks (NAHL).
„Hráči každý rok absolvují přípravné zápasy jak na běžícím pásu, ale po tomhle večeru si kluci budou o Johnstownu ještě dlouho povídat. Byla to pro ně dobrá zkušenost,“ liboval si po zápase trenér Pittsburghu Mike Johnston a chválil fanoušky z města, které leží necelých 150 kilometrů od Pittsburghu.
Po zápase ještě hráči obou mužstev zůstali na ledě a rozdali čtyřiceti fanouškům podepsané dresy. „Fanoušci byli skvělí a myslím si, že to byla výjimečná příležitost. Všichni, kdo se na tomhle utkání podíleli, odvedli dobrou práci,“ chválil také Steven Stamkos.
„Předpokládám, že fanoušci chtěli vidět Pittsburgh vyhrát a to se jim splnilo. I tak to byl zápas, na který jen tak nezapomeneme,“ dodal kapitán Tampy Bay, které v sestavě chyběl zraněný Victor Hedman. Za Penguins dostali volno Sidney Crosby, Phil Kessel a Marc-Andre Fleury.
Motivační řeč bratrů Hansonových v kabině Penguins

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -