- Reklama -

Malkin je zpátky ve formě, Divochy odstřelil čtyřmi body. Krejčí a Voráček přihráli na dva góly, k vítězství to ale nevedlo

- Reklama -

V předchozích dvou zápasech vyšel Jevgenij Malkin naprázdno, včera ale odehrál svůj dosud nejlepší zápas v letošní sezóně National Hockey League, když čtyřmi kanadskými body přispěl k těsné výhře Pittsburghu 4:3 nad Minnesotou. V první třetině se ruský centr podílel přihrávkou na brankách Davida Perrona a Beaua Bennetta. V čase 28:15 si Malkin připsal 100. přesilovkovou trefu v základní části soutěže a o tři minuty později pak svým druhým gólem v utkání zvýšil vedení domácího týmu na 4:1. Wild se sice v dalším průběhu utkání dostali na dostřel, zasloužili se o to Jared Spurgeon a Mikko Koivu, na vyrovnání ale nedosáhli.
V úterním programu NHL bodovali tři Češi – Jakub Voráček (Philadelphia), David Krejčí (Boston), Dmitrij Jaškin (St. Louis), ale ani v jednom případě to k výhře jejich týmů nevedlo.
Voráček přihrál na dva góly Philadelphie, která i jeho zásluhou vybojovala v duelu s Los Angeles alespoň bod za prohru 2:3 po samostatných nájezdech. Letci v utkání dvakrát vedli, gólmana Jonathana Quicka překonali Shayne Gostisbehere a kapitán Claude Giroux. Na úvodní branku zápasu odpověděl Jamie McBain, do prodloužení poslal oba týmy Milan Lucic, který necelých 56 sekund před koncem základní hrací doby zužitkoval power play Kings. O deváté prohře Flyers z posledních jedenácti zápasů rozhodl ve druhé sérii nájezdů Anže Kopitar. Quick zlikvidoval pokusy Sama Gagnera, Girouxe i Voráčka.
Dvakrát se v kolonce vyhrazené pro úspěšné nahrávače objevilo i jméno Davida Krejčího, ovšem ani příspěvky českého forvarda, jenž byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, nedokázaly zabránit prohře Bostonu 4:5 se San Jose. Ze zápisu o včerejším utkání v TD Garden lze vyčíst, že hlavním strůjcem úspěchu Kings byli Joe Pavlski a Joe Thornton, oba si vylepšili statistiky o jednu branku a dvě přihrávky.
Dmitrij Jaškin asistoval u jediné branky St. Louis, které prohrálo v Columbusu 1:3. Blues vykročili do zápasu správnou nohou, když v 8. minutě otevřel skóre Kevin Shattenkirk, ale pak už stříleli branky jen domácí. Ještě před přestávkou vyrovnal Cody Goloubef, v úvodu druhé části vsítil rozdílový gól Brandon Saad a tentýž hráč v poslední minutě dorazil soupeře střelou do prázdné branky. Gólman Sergej Bobrovskij podpořil třetí úspěch Blue Jackets v řadě devatenácti bezchybnými zákroky.
Dallas uspěl stejným poměrem v Buffalu a s 30 body dorovnal v ligové tabulce vedoucí týmy NY Rangers a Montreal Canadiens. Do dvoubrankového trháku poslali Stars Valerij Ničuškin a Jason Spezza. Sabres se dostali ke slovu až v 54. minutě, nulu na kontě jinak neprůstřelného Anttiho Niemiho umazal Ryan O´Reilly. O těsné vedení mohli hosté přijít, pokud by rozhodčí uznali gól Sama Reinharta. Kouč Stars Lindy Ruff však využil nově zavedené pravidlo a požádal o kontrolu ofsajdové situace, ve které se podle něj ocitl Tyler Ennis. Zpomalené záběry pak potvrdily, že měl pravdu. Závěrečný nápor Sabres definitivně otupila střela Tylera Seguina do prázdné branky.
Toronto bylo až do včerejška na 25. příčce v hodnocení procentuálního využití přesilovek. V duelu s Coloradem si ale svou bilanci výrazně vylepšilo – 13. místo (20,7%). Maple Leafs využili čtyři z pěti početních výhod, jeden gól vstřelil při vlastním oslabení a porazili Avalanche 5:1. P. A. Parenteau, jenž působil v týmu z Denveru v rozmezí let 2012-14, vstřelil dvě branky. Třemi body se prezentovali Tyler Bozak (1+2) a Peter Holland (0+3), James Reimer se o čtvrtou výhru Listů v posledních pěti zápasech přičinil 34 zákroky. Recept na něj našel pouze Erik Johnson.
Svým stým gólem v základní části NHL rozhodl David Jones o výhře Calgary 3:2 nad New Jersey. Navíc si připsal jednu asistenci a stal se nejlepším hráčem utkání. Naprosto shodnou bilanci zaznamenal Matt Stajan, Coreyho Schneidera překonal také T.J. Brodie. Karri Rämö nestačil na pokusy Bobbyho Farnhama a Jordina Tootooa.
Tři střelci přispěli k výhře Nashvillu nad Anaheimem. Frederika Andersena vyhnali z brankoviště Ducks (ve 27. minutě ho nahradil Anton Chudobin) Shea Weber, James Neal a Miikka Salomäki. U gólu prvně jmenovaného si připsal stou asistenci v NHL švýcarský obránce Roman Josi. Gólman Predators Pekka Rinne zastavil 38 puků.
Výsledky ze 17. listopadu
Video: sestřihy z utkání – 17. listopad

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -